У Львові матеріально допоможуть ветеранам УПА та вдовам і вдівцям політв'язнів

11:50 13 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: AFP

В управлінні соціального захисту ЛМР виплатять одноразову грошову допомогу 119 членам сімей загиблих – вдовам і вдівцям ветеранів УПА та вдовам і вдівцям політв'язнів.

«Цьогоріч суспільство вшановує 73-тю річницю створення Української Повстанської Армії. Так, з метою вшанування учасників і полеглих за визволення України бійців, управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову грошову допомогу 119 членам сімей загиблих – вдовам і вдівцям ветеранів УПА та вдовам і вдівцям політв'язнів», – повідомили сьогодні, 13 жовтня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради де також поінформували:

«Відповідно до розпорядження Львівської міської ради №359 від 29 вересня 2015 року, на ці потреби в бюджеті міста передбачили кошти в сумі 23 800 гривень. Виконувач обов'язків начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин, запевнив: «Для нас, українців, свобода й незалежність завжди були значимими та обов’язковими складовими держави. З початку загарбання наших етнічних земель ми боролися за право бути вільними. Такими борцями за Україну були й воїни УПА. Тому для нас важливо вшановувати пам'ять тих, хто поклав своє життя за нашу з вами свободу». 

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 13 жовтня, «Щоденному Львову»:

«14 жовтня українська громадськість відзначає 73-тю річницю створення Української повстанської армії. Соціальна політика Львівської міської ради щодо цієї категорії громадян спрямована на забезпечення соціальних гарантій.

Управління соціального захисту ЛМР щомісячно виплачує ветеранам УПА доплату до пенсії в розмірі однієї тисячі гривень. Станом на 1 жовтня 2015 року, таку доплату отримують 298 ветеранів УПА.

Потреби ветеранів УПА, в силу різних обставин, не враховані на державному рівні. Відтак управління соціального захисту, відповідно до Ухвали Львівської міської ради від 11 квітня 2013 року №2286 «Про статус і соціальний захист ветеранів Української повстанської армії», щомісячно виплачує ветеранам УПА доплату до пенсії в розмірі однієї тисячі гривень. 

Виконувач обов'язків начальника управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин зазначив: «Щоб правильно оцінити ті чи інші історичні події, необхідно вивчати різні погляди фахівців, науковців і самим робити висновки. Так склалось, що сучасні території нашої держави в різні історичні епохи були під різними державами, режимами, які продукували свою ідеологію, в якій не було місця незалежній Україні. У ті важкі часи знайшлися люди, які мали в собі достатньо мужності сказати «ні» антиукраїнським силам, ідеологіям, й виступити в нерівній боротьбі заради української ідеї, державності, самостійності. Це ми, власне, спостерігаємо і сьогодні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів