У Львові ліквідували пожежу в костелі Святого Антонія (відео, оновлено)

18:05 10 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, учора, 9 березня, о 21:15 у господарській прибудові до костелу Святого Антонія на вулиці Личаківській, 49а. у Львові виникла пожежа.


Відео: ГУ ДСНС у Львівській області

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 10 березня, «Щоденному Львову», що вчора, 9 березня, о 21:15 у господарській прибудові до костелу Святого Антонія на вулиці Личаківській, 49а. у Львові виникла пожежа. У повідомленні також конкретизують: 

«Під час гасіння пожежі отруїлися, попередньо, продуктами горіння та отримали опіки дві особи. Мешканець Львова, 1980 року народження, з діагнозом отруєння (15% карбоксигемоглобіну) був доставлений до Львівської обласної клінічної лікарні, після проходження барокамери у задовільному стані відпущений додому.

Ще один львів’янин, 1985 року народження, з діагнозом отруєння чадним газом (18% карбоксигемоглобіну), термічні опіки рук та обличчя I ступеня, був доставлений до Львівської обласної клінічної лікарні, після проходження барокамери у задовільному стані відпущений додому. Вогонь знищив дах на площі 7 кв. м.

Пожежу ліквідовано о 21:50 госилами трьох пожежних підрозділів. Причини події – з’ясовуються».

Натомість у прес-службі ДСНС повідомили у вівторок, що вчора, 9 березня, о 21-й годині виникла пожежа в мансардному поверсі будівлі костелу Святого Антонія (1718 року забудови, пам’ятка архітектури) на вулиці Личаківській, 49, унаслідок якої вогнем пошкоджено покрівлю на площі 7 кв. м, а дві особи госпіталізовані до лікарні з отруєнням продуктами горіння. Пожежу ліквідовано підрозділами ДСНС України о 21.50. Її  попередня причина – порушення правил експлуатації пічного опалення.

Натомість у прес-службі ЛМР обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили сьогодні, 10 березня:

«9 березня о 21:02 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в мансардному поверсі триповерхової будівлі костелу «Святого Антонія» на вулиці Личаківській, 49а  у Львові. За попередніми даними,  ймовірною причиною займання є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації котла на твердому паливі.

У димовій трубі котельні зайнялася сажа, внаслідок чого гарячі продукти горіння заповнили весь простір конструкції. Це спричинило займання утеплювача на даху храму.

До прибуття фахівців ДСНС прихожани намагалися самотужки ліквідувати займання. Пожежу вдалося ліквідувати о 21:50.

Завдяки кваліфікованим та оперативним діям вогнеборців вдалося врятувати костел від знищення вогнем. До ліквідації займання залучили 22 рятувальників та п’ять одиниць спецтехніки. Вогнем знищено утеплювач на площі 7 кв.м.

Внаслідок цього двоє чоловіків отруїлися токсичними продуктами горіння. Потерпілих з ознаками отруєння продуктами горіння госпіталізовано в Львівську обласну клінічну лікарню».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів