У Львові готують «чорні списки» руйнівників пам’яток архітектури

14:20 17 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

ЛМР ініціювала збільшення розміру штрафів руйнівників пам’яток архітектури в стократ – до 170 тисяч гривень для фізичних осіб і до 17 мільйонів гривень для юридичних осіб.

Про це, як повідомили в п’ятницю, 17 січня, у Львівській міськраді, розповів на засіданні виконкому заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. Він також зазначив: «У Львові розміщена дуже велика кількість пам’яток архітектури – 2372 об’єкти.
Останнім часом почастішали вульгарні роботи на пам’ятках архітектури. Відзначу кілька конкретних прикладів. Будинок №10 на вулиці Костя Левицького – пам’ятка архітектури, в яку німецьке товариство «GIZ» кілька років тому, вклало значну суму коштів. Однак не так давно на місці вікна у цьому будинку вибито двері.

Чиновник також розповів: «На жаль, таких випадків у нас є багато. На вулиці Саксаганського, 7 уночі на День незалежності здійснено вибиття, і зараз там працює салон. На вулиці Поповича приміщення продано з аукціону, і тут теж вчинили вибиття. На них ми наклали штраф 170 тисяч гривень. Та це нікого не зупинило. Тому ми виходимо з ініціативою формування «чорних списків» руйнівників архітектури.

Андрій Москаленко також анонсував: «Буде оприлюднене прізвища кожного власника приміщення і будемо рекомендувати не укладати з ними жодних угод щодо цих приміщень. Також закликаємо мешканців надавати нам інформацію про такі випадки. Ми їх перевіримо і додамо до нашого списку. Просимо мешканців протягом тижня подавати на фейсбук-сторінку управління охорони історичного середовища адреси, фотографії, де є порушення. Кожен об’єкт перевіримо разом з правоохоронними органами, запросимо обласне ДАБІ, щоб вони не стояли осторонь, а включилися в роботу, бо це їх відповідальність».

Заступник міського голови Львова також наголосив: «Всю інформацію ми надішлемо у правоохоронні органи, будемо накладати штрафи та вчиняти нестандартні дії, які робили на вулиці Кастя Левицького – тобто фізично блокувати роботи, бо по-іншому не можна. Ми розуміємо, що до нас може бути певна кількість судових позовів через це, та лише максимальною публічністю зможемо це зробити».

Як інформував «Щоденний Львів», у ЛМР оприлюднили «Порядок денний засідання виконавчого комітету Львівської міської ради», в якому – 11 питань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів