У Львові допомагають грошима 500 дітям, чиї батьки ухиляються від сплати аліментів

16:40 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Про це повідомляє сьогодні, 8 листопада, прес-служба міської ради.

За її інформацією, у Львові виплачують тимчасову державну допомогу 500 дітям, чиї батьки ухиляються від сплати аліментів. Принагідно Управління соціального захисту Львівської міської ради нагадує, що постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. №189 затверджено Порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме. 

Відтак тимчасова допомога призначається:

якщо рішення суду про стягнення аліментів з одного з батьків не виконується у зв’язку з ухиленням від сплати аліментів або відсутністю в боржника коштів та іншого майна, на які за законом може бути звернено стягнення;

якщо один з батьків перебуває під арештом, слідством, на примусовому лікуванні, в місцях позбавлення волі, його визнано в установленому порядку недієздатним, або він перебуває на строковій військовій службі;

якщо місце проживання (перебування) одного з батьків не встановлено.

Тимчасова державна допомога призначається на кожну дитину до досягнення нею 18-річного віку. Тимчасова державна допомога призначається в розмірі 30% прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку. Водночас тимчасова державна допомога не призначається на дітей, які перебувають під опікою та піклуванням та які перебувають на повному державному утриманні.

Якщо ж розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менший від мінімального розміру аліментів на одну дитину, то сума тимчасової державної допомоги визначається як різниця між розміром призначених судом аліментів та сумою, що становить 30% прожиткового мінімуму, встановленого законом для дитини відповідного віку. 

Для призначення тимчасової державної допомоги подаються такі документи:

паспорт заявника;

копія свідоцтва про народження дитини;

довідка про реєстрацію місця проживання дитини та заявника.

Утім, Управління соціального захисту Львівської міської ради додає, що, залежно від підстав, на яких призначається тимчасова допомога, може виникнути потреба у додаткових документах. 

Як повідомляв «ЩЛ», у жовтні Львівщина отримала 27 млн. грн для надання допомоги дітям, які її потребують, а також 974,4 тисячі грн. для сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів