У Львові до 7 липня ресторани працюватимуть нібито до 22 години

10:31 3 липня 2020 р.

Фото до новини

Вчора на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС, було прийняте рішення рекомендувати закладам громадського харчування організовувати свою роботу до 22 години. Таке рішення попередньо діятиме у місті до 7 липня.

«Вчора у нас відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, перед яким ми мали багато консультацій із закладами громадського харчування в декількох напрямках. По-перше, дійсно, було зафіксовано ряд порушень щодо роботи закладів і великого скупчення людей вночі, що суперечить карантинним заходам — без соціальної дистанції, без жодних базових речей. Це може підставляти заклади, які справді чітко дотримуються всіх карантинних вимог. Відповідно, вчора на комісії чотирьом закладам було дане попередження, якщо вони не виправляться, то такі заклади будуть закритті за порушення карантинних умов.

Також ми говорили про те, що дійсно є обмеження до 22 год. Ми розглядали декілька варіантів, наприклад, якщо людина є у будь-якій кав’ярні до пізньої години і хоче взяти собі каву чи чай у 21.50 год, то, відповідно до норм, вона мала би ще до 22 год. вийти. Але ми розуміємо, що насправді це не зовсім логічно, тому ми проговорили, яким має бути механізм. Так, закладам громадського харчування рекомендовано до 22 год. організовувати свою роботу, але не пізніше, ніж їхній режим роботи. Відповідно, все залежить від закладу. Якщо у кав’ярні є люди, і вони зайшли туди до десятої, то вони зможуть перебувати там до того моменту, як працював раніше заклад. Це такий формат рекомендацій, який ми продовжили до 7 липня, якщо не буде якихось додаткових рішень обласної комісії з питань ТЕБ і НС", — зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко у ефірі радіо «Люкс FM».

Також він додав, що наразі не дозволена робота кінотеатрів, але місто вже інспектує можливість забезпечення карантинних заходів у разі їх відкриття.

«Ми активно спілкуємось із представниками кінотеатрів та театрів. Справді, багато львів'ян зачекались їх відкриття. Проте, на жаль, кінотеатри, згідно з державними нормами, сьогодні ще не підпадають під можливість відкриття, але ми сподіваємось, що це у найближчий час відбудеться. Ми мали декілька інспекцій великих мереж, де оглядали можливість забезпечення санітарних вимог, дистанції, дезінфекції, тестування працівників тощо. Можна сказати, що станом на сьогодні справді наші кінотеатри готові на найвищому рівні забезпечувати безпеку для глядачів», — додав посадовець.

Нагадаємо, 2 липня, на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС, зважаючи на ситуацію з поширенням Covid-19 у місті, прийнято рішення щодо заборони роботи нічних розважальних закладів, тобто, нічних клубів.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів