У Львові десятеро дітей, батьки яких загинули від ракетних ударів росіян, отримуватимуть щороку 30 тисяч гривень

17:48 14 грудня 2023 р.

Фото до новини

Діти, які втратили одного з батьків через ракетні удари росіян по Львівській області та Львову, отримуватимуть до повноліття від міста фінансову підтримку у 2024 році.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com. Програму затвердили сьогодні на сесії Львівської міської ради.

У Львівській громаді на сьогодні мешкає 10 дітей цієї категорії: усі вони отримуватимуть щорічну адресну допомогу 30 000 грн до досягнення повноліття.

За останні два роки російська федерація неодноразово обстрілювала Львівську область та Львів. Зокрема, торік окупанти здійснили авіаудар по Міжнародному центру миротворчості та безпеки, що на Яворівському полігоні у Львівській області. Внаслідок атаки загинули військовослужбовці: без батька залишилось 6 дітей. Також у 2022 році ракети окупантів влучили у станцію технічного обслуговування автомобілів: загинули 4 працівників станції, серед загиблих – мешканець Львова. У загиблого було 3 дітей, з яких 1 – неповнолітня. А під час атаки дронів-камікадзе на Львів у вересні 2023 року, було знищено складські приміщення, де зберігалася гуманітарна допомога. Тоді загинув батько 3-х неповнолітніх дітей.  

Програму соціального захисту дітей, батьки яких загинули внаслідок ракетних ударів країни-агресора російської федерації, напрацювали в управлінні соціального захисту Львівської міської ради. Щоб отримати допомогу, представник дитини має подати до  управління соціального захисту пакет документів. Програма вступає в дію з 2024 року.

Раніше у Львові прийняли програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали важку інвалідність (1-ї групи) внаслідок війни. Щороку місто надаватиме 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини – до досягнення її повноліття. Перші 204 дитини вже отримали таку допомогу, прийом заяв триває (документи приймає Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій на вул. Пекарській, 41).

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів