У Львові демонтували самобуд

19:40 25 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Демонтаж збудованої з порушеннями багатоповерхівки №259 на вулиці Личаківській завершено.

Про це, як повідомили в четвер, 25 квітня, в прес-службі Львівської міськради, розповів керівник юридичного відділу Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю Львова Святослав Кіндратів. За його словами, «Станом на сьогодні, використовуючи великогабаритну 26-тонну техніку, вдалося знести увесь будинок. Тепер залишилося лише прибрати будівельне сміття».

«Роботи з демонтажу тривали близько місяця. Спершу зносили дах, потім проводилася руйнація ненесучих будівельних конструкцій, далі будинок зносили секціями. Фінансування знесення здійснювалося за рахунок коштів виконавчого провадження, роботу виконувала підрядна організація», – зазначив Святослав Кіндратів.

«У Львові вперше в Україні знесли семиповерховий самобуд. Прецедентів, щоб зносили багатоквартирний будинок такого розміру, збудований без документів, в країні ще не було. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, цей прецедент має стати застереженням для усіх забудовників щодо дотримання законодавства в сфері містобудування», – поінформували також у в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів