У Львові безплатно прочіпують п’ять тисяч собак

11:20 11 жовтня 2019 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Львівське комунальне підприємство «Лев» безплатно прочіпує п’ять тисяч господарських собак.

Про це повідомили в п’ятницю, 11 жовтня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Animal-id.net UA» та британський фонд «Dogs Trust Worldwide» підписали 9 жовтня під час Міжнародної конференції з питань добробуту тварин меморандум про пільгове чіпування тварин для львівського комунального підприємства «Лев».

Директорка «Лева» Оксана Кошак зазначила: «Те, що ЛКП «Лев» вдруге отримало грант на безкоштовне чіпування господарських собак – знакова подія не лише для підприємства, але і для міста в цілому. Ми бачимо, що, завдяки збільшенню кількості ідентифікованих тварин, зростає відчуття відповідальності в господарів».

«Власники собак менше відпускають домашніх улюбленців на самовигул – кількість тварин на самовигулі у 2016 році становила 31%, а у 2018 скоротилась до 7%. У Львові зменшується чисельність безхатніх собак – з 605 тварин у 2016 році до 405 у 2018 році», – розповіла також Оксана Кошак.

«У 2016 році у Львові запровадили обов’язкову реєстрацію тварин. Кожна собака має бути записаною у Єдиній реєстраційній базі господарських тварин міста Львова і носити жетон з індивідуальним номером», – поінформували також у міськраді.

«Чіпувати свого домашнього улюбленця можна як у комунальному підприємстві «Лев», так і в приватних ветеринарних клініках. Після того, як «Лев» отримає чіпи від британського фонду, ідентифікувати тварину можна буде безкоштовно», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів