У Львівській ОДА закликають не спалювати суху рослинність

15:00 1 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Не всі знають, що необережне поводження з вогнем призводить до значних матеріальних витрат на боротьбу з вогнем та значно погіршують екологічний стан середовища, у якому ми з вами проживаємо.

У прес-службі Львівської ОДА повідомили в п’ятницю, 1 березня: «З першими сонячними днями встановилась суха погода і мають місце випадки спалювання сухих рослинних решток. Не всі наші громадяни знають, що необережне поводження з вогнем призводить до значних матеріальних витрат на боротьбу з вогнем та значно погіршують екологічний стан середовища, у якому ми з вами проживаємо. Головна небезпека полягає в провокуванні лісових пожеж, які призводять  до  руйнування природних біоценозів і екосистем».

«Трав’яні пожежі призводять до помітного зниження родючості ґрунту. Спалювання органічної речовини – це головний фактор зниження ґрунтової родючості. Від спалювання збіднюється ґрунт, а мінеральні речовини, які містяться в попелі, досить легко вимиваються поверхневими та ґрунтовими водами і лише незначна їх частина засвоюється рослинами», – розповіли також і облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів