У Львівській облраді передбачили на підтримку учасників АТО та ООС 32,3 млн. гривень

17:20 11 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У вівторок, 11 грудня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради затвердили показники обласного бюджету Львівської області на 2019 рік.

Питому вагу в складі видатків обласного бюджету займають субвенції соціального характеру. Зокрема, на реалізацію «Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2018-2020 роки» передбачили 51219 тисяч гривень.

Натомість на виплату адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії та реабілітованим громадянам за статтями 1-2, 1-3 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» – 24469 тисяч гривень, а на відшкодування втрат на поховання учасників національно-визвольних змагань – 96 тисяч гривень.

На надання одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам області за їхніми зверненнями до голови облдержадміністрації передбачили  1000 тисяч гривень, а одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам області за їхніми зверненнями до голови обласної ради та депутатів обласної ради – 17000 тисяч гривень, одноразової адресної допомоги на придбання навчального приладдя дітям із багатодітних сімей – 1749 тисяч гривень, одноразової адресної допомоги сім’ям загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі – 100 тисяч гривень, фінансової підтримки статутної діяльності громадським організаціям інвалідів, ветеранів, політичних в’язнів і репресованих, культурно-просвітницьким організаціям, які виконують соціальні функції та мають статус обласних – 500 тисяч гривень.

На дофінансування на конкурсних засадах мікропроектів громадських та благодійних організацій, які фінансуються з різних джерел, щодо покращення якості життя соціально незахищених верств населення області передбачили 800 тисяч гривень, забезпечення надання соціальних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, з числа кривдників у справах з домашнього насилля (застосування колекційної програми), з числа постраждалих від домашнього насильства (застосування корекційно-реабілітаційної програми), дітям з інвалідністю, паліативно хворим – 600 тисяч гривень, забезпечення інвалідів по зору технічними засобами медичної групи з мовним виводом (глюкометри, термометри, тонометри) та очними протезами – 555 тисяч гривень, заходи соціального спрямування – 150 тисяч гривень, виготовлення бланків посвідчень батьків багатодітних сімей та дитини з багатодітної сім’ї – 200 тисяч гривень.

Окрім цього, на виконання комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців – добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018-2020 роки скерували 32332 тисяч гривень. Із них на придбання житла учасникам антитерористичної операції на умовах співфінансування - 9560 тисяч гривень, що на 4496,2 тисячі гривень або на 88,8% більше від очікуваного виконання 2018 року.

Натомість на  надання та виплату одноразової адресної грошової допомоги демобілізованим воїнам, які повертаються з АТО, і звільненим особам, безпосереднім учасникам АТО, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України передбачили 3537 тисяч гривень. А соціальних виплат дітям, пасинкам, падчеркам військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в АТО або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО, та Героїв Небесної Сотні – 6390 тисяч гривень.

Одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих під час АТО та Героїв Небесної Сотні – 4360 тисяч гривень, адресної допомоги на реабілітацію або санаторно-курортне лікування інвалідів війни І, ІІ, ІІІ груп з числа осіб, які брали участь в АТО та Революції Гідності, передбачили 4150 тисяч гривень, грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам – учасникам АТО на вирішення матеріально-побутових проблем – 976 тисяч гривень, доплати до пенсій батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні – 282 тисяч гривень, психологічну підтримку та подолання наслідків травмуючи подій, що призвели до алкогольної та наркотичної залежності учасників АТО – 190 тисяч гривень, відшкодування витрат, пов’язаних із наданням пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, на послуги зв’язку родинам Героїв Небесної Сотні – 323 тисяч гривень, компенсацію вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО), та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО, героїв Небесної Сотні – 2564 тисяч гривень.

Видатки за рахунок власних надходжень установ соціального захисту у 2019 році плануються в обсязі 49120  тисяч гривень, що на 22,2 % більше очікуваних надходжень поточного року. Ці кошти передбачається виділити на оплату енергоносіїв, медикаментів, харчування, послуг з господарського утримання, придбання обладнання та капітальний ремонт установ.

За рахунок зменшення поточних видатків передбачаються видатки за спеціальним фондом на капітальні вкладення об’єктів установ соціального захисту в сумі 5000 тисяч гривень. Про це повідомили у вівторок, 11 грудня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів