У Львівській міськраді затвердили кодекс поведінки

11:45 20 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Виконавчий комітет Львівської міськради ухвалив у п’ятницю, 20 вересня, рішення про затвердження «Кодексу етичної поведінки посадових осіб та працівників виконавчих органів мерії, її установ, організацій та комунальних підприємств».

Про це повідомили в п’ятницю, 20 вересня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Проєкт був поданий на розгляд повторно – після відкритих громадських обговорень та з урахуванням усіх проговорених і погоджених пропозицій. Як акцентував міський голова Львова Андрій Садовий, прийняття такого кодексу – це прецедент, адже більшість міст в Україні такого документу не мають».

Андрій Садовий зазначив: «Ми це питання активно дебатували, скеровували на доопрацювання. Проведена велика робота. Це прецедент, і більшість міст України такого документу не мають. Я би дуже хотів, аби кодекс був доведений до всіх працівників міськради та ЛКП. Кожен повинен мати цей документ та прочитати його, це має бути дороговказ для всіх працівників».

Секретар ради Анатолій Забарило запевнив: «Зауваження депутатів при розробці кодексу також врахували».

Спеціалістка сектору з питань доброчесності і запобігання корупції ЛМР Уляна Федорович розповіла: «Цей кодекс був розроблений робочою групою, куди входили представники громадських організацій та сфери бізнесу, охочі мешканці та працівники міськради. Кодекс охоплює три частини – стандарти поведінки, права працівників та неприйнятна поведінка».

Уляна Федорович також повідомила: «До створення проєкту кодексу були залучені докторка наук з державного управління, професорка Марія Рудакевич і міжнародний експерт із питань запобігання корупції організації «Governance and Integrity» Франс Гередтс. Кодекс отримав позитивні відгуки від експертів громадської організації Центр «Ейдос».

«Напередодні, за пропозицією міського голови Львова, відбулося публічне обговорення напрацьованого проєкту Кодексу етичної поведінки. Дискусія відбулася за участі посадових осіб Львівської міської ради, громадськості, бізнесу, представників неурядових організацій, зокрема – платформи «Антикорупційний форум Львівщини», аналітично-адвокаційного центру «Львівський регуляторний хаб» та Громадської мережі «Опора», – поінформували також у міськраді.

«Під час зустрічі всі охочі мали змогу висловити свої зауваження та пропозиції, були обговорені окремі пункти кодексу та додатку до нього. Загалом присутні позитивно оцінили проєкт документу, позаяк його впровадження демонструє прихильність міської влади до етичних вимог і стандартів», – розповіли також у міськраді.

«Львівська міськрада однією з перших в Україні розробила проект Кодексу етичної поведінки посадовців ЛМР, її установ, організацій та комунальних підприємств. На засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 30 серпня, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на важливості прийняття такого документу та запропонував громадськості впродовж тижня ознайомитись із проектом, дати свою оцінку та пропозиції», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів