У Львівській міськраді запевнили, що контролюють ситуацію з вивезенням сміття

15:05 2 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк стверджує: «Сміття у Львові вивозиться, контейнери не переповнені».

Як повідомили сьогодні, 2 червня, в прес-службі міськради, Голова Сихівської районної адміністрації й заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк запевнила під час брифінгу в четвер:

«Станом на сьогодні ситуація з вивезення сміття у місті контрольована, контейнери не переповнені, перевізники справляються з покладеними завданнями.  Сміття у Львові вивозиться, контейнери не переповнені. Треба подякувати перевізникам, керівникам структур, які сьогодні приймають відходи.

Я щойно приїхала зі Збиранки. Там зараз тривають пошукові роботи, адже, як ви знаєте, трьох рятувальників знайшли, ще одного – еколога – ні. Він зник безвісти. Проводяться інтенсивні роботи щодо облаштування дамби. На сьогодні працює 74 одиниці техніки та 299 людей, вони працюють вдень та вночі. 

авозиться земля, працюють навантажувачі, екскаватори, аби укріпити дамбу. До того ж, із міського бюджету виділено 13,7 млн. гривень на закупівлю палива та облаштування огорожі, гідрантів на Грибовицькому сміттєзвалищі.

На сьогодні є чіткі домовленості з приватними структурами, які вивозять сміття, з власниками сміттєзвалищ, з мерами міст. Це питання також обговорювалось на рівні області. Сміття вони будуть приймати стільки, скільки необхідно. Вони зараз ставляться з розумінням до ситуації, яка є у Львові.

Вчора на деяких майданчиках ще було перенакопичення сміття. Сьогодні зранку я об’їхала всю територію Львова. Перенакопичення немає. У Львові є 881 контейнерний майданчик. Сміття вивозиться, але через годину-дві знов є сміття у контейнерах.

Якщо є такі ситуації, можете дзвонити на «гарячу» лінію міста. Ми оперативно реагуємо і говоримо з перевізниками. Перевізники цю ситуацію усувають.

По місту Львову орієнтовно 12,5 тисячі тонн вивозиться щомісяця. Наприклад, у Сихівському районі – 2,5 тис тонн в місяць.

У місті по питанню екології ніяких небезпек нема. На Грибовицькому сміттєзвалищі інтенсивно працює і техніка, і люди, щоб забезпечити екологічну безпеку і не допустити неприємних речей

 Сьогодні відбулась комісія з надзвичайних ситуацій, яку проводив міський голова Львова, були відповідні служби, звітували, що зроблено і що ще необхідно зробити на сміттєзвалищі. Щоб не було нових зсувів та небезпеки, зараз споруджується дамба. Люди роблять все, аби унеможливити таку ситуацію.

Зараз ведеться слідство, з’ясовують, що стало причиною пожежі. Йде мова про те, що ймовірною причиною пожежі є підпал. Але істину встановить слідство.

У Львові ситуація контрольована, з точки зору екологічної небезпеки нема. В Грибовичах проводять всі роботи, щоб дамбу спорудити якісно.

Тарифи на вивіз сміття зростати не будуть. Не йде мова зараз про зростання тарифів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів