У Львівській міськраді закликають не купувати квартири «Ірокс»

11:48 27 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У Львівській міськраді закликають не купувати квартири у компанії-забудовника «Ірокс», оскільки будівництво відбувається без відповідних дозволів і, ймовірно, підлягатиме знесенню.

Про це повідомили в п’ятницю, 27 вересня, у Львівській міськраді. Начальник юридичного відділу Інспекції ДАБК у Львові Святослав Кіндратів доповів на засіданні виконкому ЛМР: «25-26 вересня земельні ділянки на вулиці Шевченка, 418, де здійснює будівництво ПрАТ «Ірокс», було обстежено. Відтак, встановлено факт будівництва двох суміжних об’єктів».

«Зараз один із них – на етапі четвертого поверху, інший, який знаходиться майже під самою колією, – на початковій стадії: є обгороджена територія, завезені плити, стоять техніка та крани. Йдеться про самовільно захоплену земельну ділянку, орієнтовною площею майже 0,5 га, яка не входить у межі документів, які має «Ірокс» на землекористування, та належить до земель міста. Окрім того, частина цієї земельної ділянки знаходиться в межах «червоних» ліній. Львівська міська рада не видавала на неї жодних документів, а виконавчий комітет – жодних рішень щодо видачі містобудівних умов та обмежень на проектування будівництва», – зазначив Святослав Кіндратів.

«Жодних паспортів об’єктів та жодної інформації в реєстрі за цим фактом також немає. Інспекція ДАБК ще в 2016 році виходила на перевірку цих об’єктів. Однак, посадових осіб було не допущено. Натомість, надано розрахунок, що це об’єкт класу наслідків СС3, який у компетенції держави. Інспекція судилася з «Іроксом» упродовж 3 років, у межах судової справи була проведена експертиза, яка підтвердила, що це таки СС3», – поінформував також начальник юридичного відділу Інспекції ДАБК у Львові

«Відтак, міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення виконавчим органам міськради скерувати звернення генеральному прокурору, надавши інформацію про вчинення злочину на території міста за всіма об’єктами компанії «Ірокс», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів