У Львівській міськраді пообіцяли викупити приміщення для Центру опіки сиріт

13:45 20 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Депутати Львівської міськради запевнили, що на наступному засіданні сесії спрямують 40 мільйонів гривень на викуп приміщень на вулиці Короленка для Центру опіки сиріт.

Про це повідомили в четвер, 20 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Сьогодні сесія Львівської міської ради проголосувала ухвалу про бюджет розвитку міста без стрічки про спрямування 40 мільйонів гривень як субвенції обласній раді за приміщення на вулиці Короленка для Центру опіки сиріт УГКЦ. Однак депутати гарантували, що це питання розглянуть на наступному засіданні сесії міської ради Львова».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Півроку тривав серйозний спір щодо будівлі на вул. Короленка, яка належала громаді міста як будівля для освітніх закладів. Потім відбулись певні перетурбації. Є прохання від УГКЦ, щоб там зробити Центр опіки для дітей-сиріт. Ми домовились з паном Ганущиним, вони зняли об’єкт з торгів, а місто має надати 40 мільйонів гривень субвенції обласній владі. Велика частина цих коштів піде на об’єкти Львова».

Андрій Садовий також наголосив: «Юридично буде правильно, вони передадуть будівлю у власність громади міста. В їхній ухвалі прописано, що до початку серпня має бути прийняте наше рішення. Я би дуже хотів, щоб ми прийняли політичне рішення, що ми ці кошти будемо передбачати. Треба продумати в бюджеті розвитку і окремим пунктом це передбачити. Ці кошти мали б передбачатись на витрати Львова».

«Голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Вікторія Довжик, повідомила, що на депутатській комісії була пропозиція вилучити цю стрічку з проекту ухвали. Депутат Роман Федишин запропонував стрічку про спрямування 40 мільйонів гривень на викуп приміщень голосувати окремо, щоб на сесії не «завалити» весь бюджет розвитку міста», – поінформували також у міськраді.

«Церква перейшла від недільних шкіл до справжніх освітніх програм. Це похвально», – зазначив Роман Федишин.

Андрій Садовий зауважив: «Питання вулиці Короленка також більшість депутат підтримують. Є звернення глав всіх Церков у Львові, щоб ми це питання сьогодні розглянули. Ми це зробимо. Ми витратили півроку на дебати з обласною радою. Слава Богу, що розум переміг. Ці кошти потім повернуться до Львова. Я тут проблем не бачу. Церква за свої кошти буде робити ремонт приміщень. Якщо будуть благодійники, які захочуть допомогти, – будемо вітати».

Міський голова також зазначив: «Якщо церква звернеться за додатковими коштами на ремонт, – я теж це вам буду пропонувати. Наразі нам треба дотримати домовленість з обласною радою. Вони аукціон скасували і очікують від нас до 1 серпня рішення про 40 мільйонів гривень. Це політичне рішення, яке має бути підкріплене стрічкою в бюджеті. На сьогодні переді мною є рішення обласної ради. Приймемо рішення – домовленості будуть витримані. Не витримаємо домовленостей – будемо збирати круглі столи і пояснювати, чому так сталось».

«Депутат Григорій Козловський зазначив, що у депутатів щодо цього є додаткові запитання, які потребують консультацій. Тому комісія фінансів пропонує це питання розглянути на наступній сесії. Депутат Юрій Кожелюк запропонував, щоб обласна рада ці приміщення подарувала церкві, а місто коштом бюджету зробило б там ремонт», – поінформували також у міськраді.

Андрій Садовий також розповів: «Дев’ятеро членів бюджетної комісії публічно загарантували, що питання вулиці Короленка для них – у пріоритеті. Я ці запевнення передам голові обласної ради, що мерія виконає свої зобов’язання до 1 серпня. Тому є пропозиція розглянути бюджет. Питання Короленка – критичне, бо у нас ліміт до 1 серпня. Дякую колегам-депутатам за розуміння і підтримку у вирішенні цього питання. Я спокійний, що ми виконаємо свої зобов’язання перед обласною радою».

«Відтак, сесія проголосувала ухвалу про бюджет розвитку міста наразі без стрічки про спрямування 40 мільйонів гривень як субвенції обласній раді за приміщення на вулиці Короленка для Центру опіки сиріт УГКЦ. Депутати гарантували, що це питання розглянуть на наступному засіданні сесії міської ради Львова», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів