У Львівській міськраді анонсували ремонт доріг

13:32 17 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У бюджеті розвитку на ремонт 23 об’єктів передбачено близько 150 мільйони гривень.

Про це повідомили в четвер, 17 січня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У 2019 році у Львові проводитимуть масштабні роботи з капітального ремонту головних магістральних доріг. За інформацією департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, цього року будуть завершені ремонтні роботи розпочаті у минулих роках на вісьмох об’єктах, буде виготовлено проектно-кошторисну документацію для ремонту на 6 об’єктах і розпочнуться роботи на дев’яти нових об’єктах. Мова йде про ремонт вулиць, які будуть фінансовані за кошти бюджету розвитку передбачені для департаменту житлового господарства та інфраструктури. Також ремонт доріг проводитимуться за кошти передбачені для районних адміністрацій».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк зазначила: «Ремонт доріг у Львові у 2019 році можна розділити на три частини. Перша – це дороги, на ремонт яких ми цього року виготовляємо лише проектно-кошторисну документацію (ПКД), а виконання робіт розпочнемо наступного року. Друга – це перехідні об’єкти, ремонт яких плануємо завершити цього року. Третя – це нові об’єкти, ремонт яких розпочнемо цього року».

Ірина Маруняк також розповіла: «У 2019 році буде виготовлено ПКД на реконструкцію перехрестя вулиць Вітовського, Княгині Ольги й Коперника, ремонт вулиць Суботівської, Чернівецької, Конюшинної й Бандери та площі Франка (корегування проекту). Реконструкція перехрестя вулиць Вітовського, Княгині Ольги й Коперника – дуже важливий об’єкт, бо ми хочемо продовжити трамвайну колію від вулиці Княгині Ольги до вулиці Коперника. Тоді сполучення буде напряму, люди швидше зможуть добиратися в центр і не потрібно буде об’їжджати вулицями Вітовського й Франка. Тому зараз готуємо ПКД на ці роботи».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також повідомила: «Також у пріоритеті для нас є ремонт вулиці Бандери. Зараз оголошено тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації. Відповідно потрібно виготовити ПКД, пройти експертизу, провести тендер на визначення підрядника, і лише після цього можемо приступати до виконання робіт. Оскільки ці процедури можуть тривати до вересня-жовтня, не можемо на 100% спрогнозувати чи вдасться розпочати ремонт цієї вулиці вже цього року».

«Новими об’єктами, на яких у 2019 році планують розпочати ремонтні роботи, стануть вулиці Курмановича, Апостола, площа Двірцева, вулиць Хмельницького, Хуторівка, Миколайчука й Шевченка. Також планують розпочати будівництво пішохідного моста на вулицях Головатого й Сулими та будівництво шляхопроводу на перехресті вулиці Шевченка й Ковча», – поінформували також у ЛМР.

Ірина Маруняк розповіла також: «Цього року маємо передбачено два мільйони гривень на ремонт вулиці Курмановича. Тому плануємо виготовити ПКД, пройти експертизу і почати роботи. Аналогічно з ремонтом вулиці Апостола. Тут ремонт відбуватиметься на відрізку від вулиці Апостола, 9а до вулиці Курмановича. Цього року плануємо виготовити ПКД, пройти експертизу і почати роботи».

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР також повідомила: «Цього року розпочнемо реконструкцію площі Двірцевої. Є ПКД, пройшли експертизу, проведено тендер на визначення підрядника і плануємо розпочати роботи в першому кварталі. Об’єкт буде перехідним».

Ірина Маруняк зазначила також: «Плануємо розпочати у 2019 році реконструкцію вулиці Хмельницького. Проект ремонту вулиці виготовлений ЛКП «Інститут просторового розвитку». Однак будемо проводити корегування проекту, тоді подаємо на експертизу, далі тендер на підрядника і, сподіваюся, цього року розпочнемо роботи».

«Щодо реконструкції вулиці Хуторівка, то ПКД є у ЛКП «Львівавтодор». Треба лише пройти експертизу. Тому за наявності коштів, плануємо розпочати роботи у другій половині 2019 року», – поінформувала також директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

«Також цього року планують розпочати реконструкція вулиці Миколайчука (від вулиці П. Орлика до в’їзду на Голосківський цвинтар). На роботи спрямовано сім мільйонів гривень. Крім того, на ремонт цієї дороги закладено ще три мільйони гривень Громадському бюджету (проект називається «І мертвим і живим і ненародженим»)», – додала Ірина Маруняк.

«Також цього року будуть завершені ремонтні роботи на вісьмох об’єктах. Зокрема –  роботи з будівництва гравійної дороги до мікрорайону «Білогорща», ремонт вулиць Замарстинівської,  Пластової,  Зеленої, Збиральної,  Пулюя, Трускавецької,  Зимновідської, Станційної й Городоцької, 166. Однак, це не весь перелік вулиць, які ремонтуватимуть у Львові цього року. Крім перелічених об’єктів, ремонт доріг проводитимуть районні адміністрації. У бюджеті розвитку також передбачено близько 120 мільйони гривень для районних адміністрацій на ремонт доріг, дворів, хідників тощо», – поінформували у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів