У ЛМР повідомили, чому укриття у парку Івана Франка - зачинене

13:28 26 серпня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні, 26 серпня, під час масованої атаки рф на Львів у соцмережах поширили фото зачиненого укриття.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Як повідомив директор ЛКП «Зелений Львів» Володимир Данилюк, укриття у парку ім. Івана Франка, фото якого поширили сьогодні у соцмережах, не є на обліку міських укриттів і не є на балансі парку. Адміністрація комунального підприємства у процесі підготовки пакету документів, щоб взяти його на баланс. Попередньо, за результатами перевірки, укриття визнане непридатним для використання через критичний стан опорних конструкцій. Відтак воно є закритим.

«Це укриття є на території парку, однак поки є безхазяйним. Воно не є на обліку міських укриттів і не є у нас на балансі. Ми замовили експертний висновок щодо стану цього укриття, бо маємо результати обстеження, яким його визнано непридатним для використання. Також виготовляємо технічну документацію, проводимо грошову оцінку, щоб підготувати відповідну ухвалу і взяти його на баланс. Оскільки це укриття нам не належить, то поки не можемо вкладати якісь кошти у його ремонт. Відтак те, що хтось збиває замок із дверей та виставляє фотографії, показуючи який жахливий стан укриття - некоректно і навіть маніпулятивно. Ми повинні упорядковувати усі документи і після цього можемо говорити про ремонт цього сховища», - пояснив Володимир Данилюк.

Як додають в управлінні з питань цивільного захисту та територіальної оборони ЛМР, для зручності мешканців, створено карту укриттів на території Львівської МТГ. Ознайомитись із мапою укриттів можна за посиланням. Укриття у парку ім. Івана Франка у цьому переліку немає і на обліку міських укриттів воно не  зазначене.

Нагадаємо, сьогодні, зранку, міський голова Львова Андрій Садовий попередив про можливі перебої зі світлом та водою у Львові. Влучань по місту не було.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів