У пунктах пропуску на Львівщині заблокували рух транспорту (відео, оновлено)

14:24 4 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com

Акції протесту тривають у Грушеві, Рава-Руській і Шегинях.

Про це повідомили сьогодні, 4 липня, на сайті громадського об’єднання «Варта 1», де також опублікували фото з місця події. Натомість речник Держприкордонслужби Олег Слободян розповів у понеділок:

«Зі сьогоднішнього дня Польща тимчасово обмежила так званий малий прикордонний рух. Це значить, що українці – мешканці прикордонних із Польщею районів –  можуть їздити за кордон виключно на загальних підставах

Обмеження викликане низкою важливих заходів, які будуть проводитися у Польщі впродовж липня. В практичній площині це призвело до того, що сьогодні вранці у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, за виключенням «Ягодина», взагалі не було скупчення автотранспорту.

У той же час Польща посилила прикордонний контроль і на кордоні з Німеччиною та Чехією. Здавалося б, цілком зрозуміла ситуація. Але мешканці українських прикордонних населених пунктів мають іншу думку.

Сьогодні вранці по півтора десятки людей на відстані до одного кілометра кід пунктів пропуску «Грушів» та «Рава-Руська» перекрили рух автотранспорту. Наразі ситуація спокійна та контрольована. Зараз з мітингувальниками працює Національна поліція.

За ініціативи Держприкордонслужби створюються міжвідомчі штаби. Спільно із представниками місцевої влади долучаємося до роз»яснювальної роботи серед населення прикордоння...

До блокування долучилися ще й «Шегині»... Просимо туристів врахувати цю інформацію під час планування поїздок. На інших пунктах пропуску скупчення автотранспорту немає...».

Олег Слободян написав це сьогодні, 4 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Як інформував «Щоденний Львів», зранку в ГО «Варта 1» попередили, що «через скасування перетину кордону за допуском MRG щирі українці хочуть перекрити трасу, яка веде до кордону із Польщею».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів