У четвер на громадських слуханнях у Львові коригуватимуть тариф у міському автотранспорті (оновлено)

17:25 30 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Lvivpost.net

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, сьогодні, 30 березня, під час засідання виконкому ЛМР прийнято рішення про проведення у четвер, великих громадських слухань щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 30 березня, «Щоденному Львову»:

«Міський голова Львова Андрій Садовий доручив створити робочу групу щодо врегулювання питання пільговиків, які з 1 червня не матимуть права на безкоштовний проїзд у транспорті. Таке доручення він дав під час засідання виконавчого комітету сьогодні. 

Також під час обговорення питання «Про скасування рішення виконавчого комітету від 10.03.2015 №115» прийнято рішення про проведення великих громадських слухань щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті. Відповідні слухання планують провести у четвер. Андрій Садовий також зазначив:

«З 1 червня скасовується в державі пільговий проїзд для великої категорії українців. Наше завдання – бути людьми в першу чергу. Тому сьогодні ми прийняли рішення створити робочу групу, яка повинна дати відповіді – яким чином місто може компенсувати тим категоріям, які мали б мати пільгу, з точки зору здорового глузду. 

Якщо держава не визнає вояків УПА воюючою стороною, то ми це зробили у Львові. І кожен упівець отримує у Львові доплату до пенсії 1 тис грн. Це наше львівське рішення. 

На сьогоднішній день ми чітко прийшли до розуміння, що учасники бойових дій, багатодітні сім’ї, діти-сироти, незрячі повинні користуватись всіма видами транспорту без жодних обмежень. Друга річ – враховуючи, що ростуть ціни на пальне, від останнього коригування тарифу це дуже велика різниця, я за те, щоб ми публічно це питання обговорювали на громадських слуханнях.

Я до останнього стою проти будь-яких підняттів тарифів, бо люди бідні, пенсії не збільшились, зарплати не збільшувались. Якщо буде доведено критичну необхідність у коригуванні тарифу, це має бути рішення, яке має публічно приймати громада.

На цьому тижні ми будемо ініціювати такі великі громадські слухання, щоб люди публічно на цю тему дебатували. Ці слухання можуть бути у одній з наших районних адміністрацій, де є великий зал – Личаківська, або Шевченківська».

А невдовзі в прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 30 березня, «Щоденному Львову»,

«Сьогодні під час засідання виконавчого комітету відбулось громадське обговорення проекту рішення «Про скасування рішення від 10.03.2015 р. №115». Було заслухано представників компаній-перевізників, громадських організацій, депутатського корпусу та пільгових категорій населення.

Відтак – з певних категорій пільговиків знято часове обмеження на здійснення безкоштовного проїзду. Окрім того, прийнято рішення про проведення громадських слухань щодо коригування вартості проїзду.

Відтак, посилаючись на висновки робочої групи, утвореної згідно з розпорядженням міського голови, було прийнято рішення:

Розпочати процедуру коригування тарифів у порядку, встановленому чинним законодавством, не вказуючи розміру тарифу та терміну надання чинності, оскільки, за словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, тут існує певна процедура – спочатку потрібно провести громадські слухання та відповідні розрахунки.

Прийняти зміни до рішення виконавчого комітету №115, зокрема виключити з переліку пільгових категорій, яким обмежено перевезення, учасників бойових дій, дітей-сиріт, дітей з багатодітних сімей, а також незрячих.

Управлінню «Секретаріат ради» ЛМР організувати та провести громадські слухання щодо коригування тарифів на пасажирські перевезення у м. Львові.

Громадські слухання, згідно з розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового, відбудуться орієнтовно у четвер.

Андрій Садовий зазначив івз цього приводу:

«Слухання проведемо публічно та відкрито, а економічні розрахунки повинні бути основою основ. І, власне, ціна має бути такою, щоб мешканці Львова поставились до неї з розумінням. Якщо сьогодні у нас є вартість 3 грн, то те певне коригування тарифів має бути обґрунтоване до останньої копійки. Проводячи громадські обговорення, маємо намір вийти на оптимальну ціну».

Також міський голова доручив створити робочу групу, яка повинна буде врегулювати питання пільговиків, яких з 1 червня позбавлять права безкоштовного проїзду в громадському транспорті».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів