У боях під Іловайськом полягли, отримали поранення й пропали безвісти близько тисячі силовиків, – ТСК (відео)

17:42 20 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом попередньо встановила, що до трагічних подій призвели помилкові кадрові призначення та неадекватні дії екс-міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Віктора Муженка.


Відео: 112 Україна

«У результаті бойових дій під Іловайськ загинули, отримали поранення і пропали безвісті близько 1 тисячі учасників АТО – заявив сьогодні, 20 жовтня, голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом Андрій Сенченко в ході засідання комісії. «Загальне число загиблих, поранених, померлих від ран і зниклих без вести, за всіма епізодами Іловайської трагедії, становить близько тисячі осіб», – заявив Сенченко. 

«Загальна чисельність в наших колонах складала за різними підрахунками від 970 до 1100 чоловік. Згідно непрямим оцінкам, сумарні втрати тільки при прориві з оточення перевищили 300 чоловік. Втрати тільки МВС та Нацгвардії з 24 серпня по сьогоднішній день 31 людина, 170 ранених, 65 зниклих безвісти, 98 полонених, 3 з яких з батальйону «Донбас», – уточнив Сенченко. За його словами, компетентні органи і раніше не надають точних даних про кількість загиблих під Іловайськ українських військовослужбовців.

Цю заяву голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом передає в понеділок телеканал «Еспресо.TV». Своєю чергою, парламентський кореспондент інформаційної агенції «РБК-Україна» повідомив сьогодні, 20 жовтня:

«Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради з розслідування обставин трагедії під Іловайськом попередньо встановила, що до трагічних подій призвели помилкові кадрові призначення та неадекватні дії екс-міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу Віктора Муженка. Про це йдеться в попередньому звіті ТСК.

«Помилкові кадрові рішення істотно ускладнили обстановку, а неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея та начальника Генштабу, головнокомандуючого ЗСУ Віктора Муженка призвели до іловайської трагедії», – йдеться у звіті.

Разом з цим, в попередньому звіті сказано, що серед причин, які привели до трагедії під Іловайськом, – невведення воєнного стану. Також у звіті серед причин трагедії вказано несвоєчасне фінансування потреб Збройних сил».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інформаційної агенції «РБК-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів