У 2023 році українців перепишуть по-новому

20:58 20 вересня 2021 р.

Фото до новини

У 2023 році в Україні відбудеться офіційний перепис населення. Востаннє його проводили ще у 2001 році. Мінцифри наразі розробляє проект, завдяки якому процес відбудеться максимально технологічно.

Про це в інтерв'ю виданню Факти розповів віце-прем'єр-міністр-міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише Dailylviv.com.

За словами Михайла Федорова, наступного року відбуватиметься активна підготовка проекту. На його реалізацію з бюджету планують виділити 80 мільйонів гривень.

"Я не хочу, щоб Уряд здійснив перепис заради перепису. Важливо, щоб був результат. Нині служба статистики направила до кожного міністерства оновлений запит щодо того, як використовуватимуться результати перепису. Наприкінці цього року окремо презентуємо, як проходитиме перепис, якими будуть його терміни, як він фінансуватиметься. Можу зробити невеличкий спойлер: все, що можна буде зробити онлайн або цифровими інструментами, так і буде зроблено. Ми не використовуватимемо інструменти 20-річної давнини, а залучимо найкращі світові рішення", — зазначив він.

Зараз команда Мінцифри активно вивчає досвід інших країн у цій сфері. Наприклад, нещодавно українська делегація зустрічалася з топменеджментом Apple у США та обговорювала можливість співпраці щодо перепису населення, використовуючи їхні напрацювання.

"Сьогодні багато брендів готові продати техніку, яка під час перепису і після нього стане неактуальною. Apple під час перепису населення у США надавала велику частку техніки в оренду на кілька тижнів. Це величезна економія державних коштів. Нині ми розглядаємо пропозиції різних компаній. Apple була першою, з ким ми зустрілися. Якщо другою державою стане Україна, то це буде додатковою рекламою нашій країні. Інші уряди знатимуть про нашу цифровізацію та досягнення", — зазначив Михайло Федоров.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів