ТЦК спростував відео скандального блогера з нібито побиттям чоловіка

13:09 21 березня 2024 р.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

Мирослав Олешко опублікував відео, на якому чоловік у військовій формі бʼє цивільного.

Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) спростував відео з нібито побиттям працівником ТЦК цивільного, яке 19 березня з'явилося в телеграм-каналі Мирослава Олешка. 

Спростування оприлюднили на сторінці Полтавського обласного ТЦК та СП, пише DailyLviv.com.

У повідомленні зазначається, що 19 березня телеграм-канал «Новини правди: блог Олешко|Київ Україна» опублікував відео нібито з Полтави. На ньому видно, що чоловік у військовій формі бʼє цивільного, але з підписом про побиття працівником ТЦК. Ролик набрав понад 10 тисяч переглядів.

Читайте також: Утекти не вдасться. Бойові бригади готові самі шукати ухилянтів для мобілізації - азовець

У ТЦК повідомили, що не мають стосунку до цієї ситуації. «Дуже багато мешканців Полтавщини побачили відео побиття чоловіка на Леваді й звинуватили нас у цьому. А все через те, що так написав блогер Олешко. Нам дуже прикро, що наші підписники вірять людині, яка, незаконно перебуваючи за кордоном, систематично публікує відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу в ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії», – зазначив Полтавський обласний ТЦК.

Там додали, що поліція встановила, що відбувалося насправді. “Військовий, який приїхав додому зі служби в іншій області, приревнував цивільного громадянина до своєї дружини. Під час спілкування з поліціянтами учасники відмовилися від написання заяв та пояснень, а також від медичної допомоги”, – йдеться в повідомленні.

Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки закликав читачів дотримуватися інформаційної гігієни. 

Служба безпеки України у 2023 році заочно повідомила про підозру блогеру Мирославу Олешку за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та використання свідомо підробленого документа. За даними слідства, він незаконно виїхав з України під час повномасштабного вторгнення і веде інформаційно-підривну діяльність, яка шкодить ЗСУ.

Нагадаємо, сьогодні у Львівському ТЦК та СП заявили, що напередодні затриманий серед вулиці у Львові Кирило Таран, не з’явився за повісткою на проходження військово-лікарської комісії. Щодо військовозобов’язаного громадянина Кирила Тарана відкрито справу за 336 статтею Кримінального кодексу України «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів