Центр "Рідні" у Львові прийматиме 26 дітей на тимчасове цілодобове перебування

13:00 19 лютого 2021 р.

Фото до новини

Або 124 особи на денне перебування. Виконком Львівської міської ради затвердив порядок скерування дітей та сімей до центру «Рідні».

Сьогодні виконком затвердив Порядок скерування дітей та сімей з дітьми до комунальної установи «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні» Львівської міської ради. Цей Центр запрацює незабаром.

Про це повідомила преслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Як пояснив керівник управління «Служба у справах дітей» ЛМР Ростислав Тимків, це положення регламентує порядок дій відповідних структур, які матимуть змогу скеровувати дітей у цей центр. 

Зокрема, порядок регламентує послідовність дій:

— управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики і його структурних підрозділів;

— Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді;

— працівників уповноважених органів Національної поліції;

— служб у справах дітей/посадових осіб/виконавчих органів місцевих рад, на яких покладені функції із захисту прав дітей територіальних громад Львівської області, які укладуть договори з Центром «Рідні» про співробітництво у сфері надання соціальних послуг.

«Порядок є організаційним документом, який забезпечить злагоджені, скоординовані дії усіх суб'єктів виявлення і організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та визначає чіткий алгоритм скерування отримувачів послуг до Центру (продовження терміну їх перебування у Центрі) і їх вибуття з нього», — додав Ростислав Тимків, керівник управління «Служба у справах дітей» ЛМР.

У Центрі функціонуватимуть два відділення: «Термінове влаштування дітей», що передбачає тимчасове цілодобове перебування до 26 дітей, віком до 18 років; «Служба підтримки сім'ї», що передбачає денне перебування до 124 осіб в день.

Такий Центр — перший у Львові, тому до сьогодні дитину, яка з різних причин була вилучена із сім'ї, влаштовували у притулок обласного підпорядкування або заклад інтернатного типу.

Створення Центру соціальної підтримки дітей та сімей стало можливим завдяки співпраці з Благодійним Фондом «Рідні». Цей фонд безкоштовно передав укомплектоване приміщення з ремонтом та обладнанням для Центру «Рідні». Також БФ «Рідні» надавав консультаційну, організаційну і правову підтримку. 

При Центрі «Рідні» буде діяти філія Фонду, яка безкоштовно працюватиме з дітьми, проводитиме навчальні заняття з математики, англійської, арт-терапії.

Будинок протитуберкульозного диспансеру, який незаконно продала Львівська облрада, повернуть громаді Львова

Знищення пам'ятки: фортецю у Миколаєві віддають під приватний піщаний кар’єр (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів