Центр опіки сиріт запропонував відкрити у Львові «Дім милосердя»

11:20 14 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Центр опіки сиріт запропонував відкрити в будинку №7 на вулиці Короленка у Львові «Дім милосердя» для допомоги дітям-сиротам, а також сім’ям, які потребують духовної підтримки та опіки.

Про це повідомили в четвер, 14 лютого, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Голова Центру опіки сиріт, отець Роман Прокопець, презентував сьогодні концепцію діяльності «Дому милосердя» депутатам міської ради під час сесії».

Отець Роман Прокопець зазначив: «Це перший офіційний документ функціонування «Дому милосердя», який буде мати відкриті двері для дітей-сиріт, сімей, які опинились у кризі і потребують допомоги. Центр опіки сиріт займається цією діяльністю вже понад 10 років. Сотні сімей отримали і отримують цю духовну опіку та підтримку».

Голова Центру опіки сиріт розповів також: «Ми їх відпускаємо тоді, коли вони вже готові самостійно крокувати у житті. Є представлені також різні проекти, які Центр вже здійснює і які можуть ще бути, відповідаючи на потреби сьогодення. Це буде такий дім реабілітації для тих, хто переживає кризу чи насилля».

Отець Роман Прокопець також нагадав: «Ця справа набула розголосу серед багатьох людей. Також є лист від керівників інституцій культури Львова, які висловили підтримку, щоб цей «Дім милосердя» був у будинку №7 на вулиці Короленка. Сьогодні ми отримали ще один лист від моральних авторитетів нашого міста – Мариновича, Калинця, Содомори, Юхновського».

Голова Центру опіки сиріт повідомив також: «Нещодавно ми провели в будинку №7 на вулиці Короленка теплий вечір. Хочу звернутись до кожного з вас – надалі підтримувати цю добру ініціативу, щоб «Дім милосердя» був у Львові в будинку №7 на вулиці Короленка. Дякую за всі ініціативи, які вже були здійснені з вами. Прошу, щоб за років п’ять-десять нікому не було соромно, а щоб ми гордились, що такий Центр є у Львові. це змінить соціальне обличчя нашого міста».

Отець Роман Прокопець зазначив також: «На жаль, ті об’єкти, які нам пропонувала обласна рада, це було таке насміхання, це були приміщення-руїни. На вулиці Короленка є ще територія, футбольний майданчик, який ми використовуємо для дітей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів