Третю добу триває наступ у Курській області. Бої йдуть щонайменше в 12 містах

15:31 8 серпня 2024 р.

Фото до новини

Москва стягує в Курську область залишки ваґнерівців.

Протягом ночі озброєні формування просунули свої позиції на 10 кілометрів углиб території росії, повідомляють блогери, пов’язані з Міністерством оборони рф. Третю добу триває наступ у Курській області. Ці формування зайняли три прикордонні села та частину міста Суджа, дійшли й до селища Коренево. Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Російські незалежні ЗМІ повідомляють про 11 ракетних ударів по позиціях росіян в Курській області. Також озброєні формування нібито використовували безпілотники для знищення складів палива та російської військової техніки. Бої тривають щонайменше в 12 містах. В області оголошено надзвичайний стан. Найбільше місто в зоні бойових дій — п'ятитисячне місто Суджа — залишається без світла, зв'язку та води. Російський опозиціонер Марк Фейгін не виключає, що цим формуванням вдасться захопити ще кілька міст.

Раніше радник в Офісі президента України Михайло Подоляк заявив, що згідно з міжнародними нормами Україна має право захищатися, ведучи військові дії на території ворога. Однак офіційно Київ не коментує наступ.

Після торічного заколоту та загибелі засновника угруповання найманців Євґєнія Прігожина частина найманців втекла до Білорусі, частина поїхала в Африку, де виконує завдання Кремля, а решта або підписали контракти з регулярною армією або повернулися до цивільного життя. На думку військових експертів, перекидання ПВК «Ваґнера» ​​в Курську область, де вже третій день триває наступ збройних формувань, свідчить про те, що Москва має мізерні резерви на власній території.

Тим часом ці формування просунулися на 15 кілометрів углиб росії й зайняли кілька населених пунктів. Однак екскомандувач Сухопутних військ Польщі, генерал Вальдемар Скшипчак наголосив в ефірі Польського радіо 24, що ця операція не переросте у великий наступ: «Це рейди, які триватимуть декілька днів, тому що, по-перше, в українців нема потенціалу вести наступ, який би не мав характеру рейду, мета якого знищення оборонних систем російської армії  в цьому регіоні; знищення адміністрації логістики російської армії в цьому регіоні; адже головна увага українців сконцентрована зараз на обороні Донбасу, району Запоріжжя, тому що над цими напрямками зараз нависає загроза наступу російської армії. Вона повільно, але просувається».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів