Трамвай на Сихів поїде всередині листопада, – ЛМР

11:44 6 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Директор «Львівавтодору» Олег Береза запевнив у вівторок: «Як тільки підприємці переїдуть на сучасний ринок на вулиці Антонича, а зобов’язалися до 1 жовтня зробити це, то залишиться прокласти ще близько 200 метрів колії».

У прес-службі Львівської міськради запевнили сьогодні, 6 вересня, що відкриття трамвайної колії на Сихів заплановане на середину листопада цього року, а наразі «реалізовується завершальна стадія робіт». Тож поки що готовність проекту – 85%.

Натомість директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза поінформував: «Зараз основні роботи проводяться по будівництву дорожньої частини на ділянці від вулиці Навроцького до вулиці Липова Алея та перенесення ринку «Санта-Барбара» і будівництво там дорожньої частини. Як тільки підприємці переїдуть на сучасний ринок на вулиці Антонича, а зобов’язалися до 1 жовтня зробити це, то залишиться прокласти ще близько 200 метрів колії». 

У міськраді також розповіли, що роботи з будівництва трамвайної колії на ділянці «Лот 1» (вулиця Угорська – вулиця Вернадського) виконані більш як на 90%. Там влаштовано трамвайні плити та рейки, дорожнє покриття та водопровідну мережу, контактну мережу, посадочні платформи.

Відтак залишилися ще роботи з перенесення половини ринку «Санта-Барбара» та будівництва дорожньої частини. Також ведуться роботи з встановлення трамвайних плит та рейок на розворотному кільці в кінці маршруту».

Своєю черго, нна ділянці «Лот 2» (вулиця Свєнціцького – вулиця Угорська) роботи виконано орієнтовно на 80%. Там залишилося ще встановити частину трамвайних плит, дорожнього покриття і пішохідної зони, трамвайних рейок та контактної мережі.

Окрім цього ведуться роботи по будівництву колектора, який проведено більш як наполовину, та зведення розворотного кільця.

Натомість на будівництві колектора виконано більше половини робіт. Роботи ведуть там паралельно шахтовим і наземним способом.

Тим часом ділянка для перенесення ринку «Санта-Барбара» повністю готова до експлуатації, але адміністрація ринку знову відтермінувала переїзд, зобов’язавшись перенести усі торгові павільйони до 1 жовтня. Натомість посадочні платформи вже встановлені по всьому маршруту.

Всього буде 24 зупинки, 18 із яких облаштують для людей з особливими потребами. Краї зупинок вже вимощено тактильною плиткою.

На маршрут планують запустити дев’ять низькопідлогових трамваїв. Два з них уже курсують містом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів