Трамвай №8 пришвидшить свій рух у Львові

17:30 2 грудня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На вулиці Свєнціцького у Львові встановлюють делініатори.

Про це повідомили в понеділок, 2 грудня, у Львівській міськраді, де також розповіли, що встановлення делініаторів триватиме впродовж тижня-двох. Встановлять приблизно 150 делініаторів в напрямку до «Стрийського базару».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий зазначив: «Це пришвидшить рух трамвайного маршруту № 8 і, відповідно, зробить проїзд у трамваї комфортним для мешканців. Рішення про встановлення делініаторів на вулиці Свєнціцького було прийняте ще у 2018 році. Однак ми довго його погоджували в поліції. Міська поліція не може погодити, бо воно ще не передбачено в ДБНах, тому це рішення було скеровано на погодження до Києва».

Андрій Білий також розповів: «Після погодження «Львівавтодор» проводив тендер на визначення виконавця робіт. Вагалися між резиновими і бетонними делініаторами. Оскільки бетонні виявилися в рази дешевші, то встановлюємо їх. За тиждень-два роботи закінчать. Буде встановлено приблизно 150 делініаторів.

«Встановлять аж до «Стрийського базару». Відповідно трамвай №8 пришвидшить свій рух і на 30% зменшиться навантаження на один трамвай. Натомість, в межах гарантійного терміну, усі делініатори, які є пошкоджені або зламані, будуть замінені безкоштовно. Також люди мають до них звикнути, щоб зменшити наїжджання на делініатори своїми авто», – зазначив Андрій Білий.

Як інформував «Щоденний Львів», автобус №4а курсуватиме за зміненою схемою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів