Телеканал «1+1» розповів про будні бійців львівських 24-ї й 80-ї бригад на Луганщині (відео, оновлено)

09:30 11 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

29-й блокпост українського війська на Бахмутці обстріляли з мінометів. Терористи з Славяносербська теж гатили з артилерії по населеним пунктам.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

«29-й блокпост українського війська на Бахмутці обстріляли з мінометів. Терористи з Славяносербська теж гатили з артилерії по населеним пунктам. У іншій частині Луганщині було відносно тихо. У Золотому яке страждало від обстрілів Градів вже подали газ та тепло», – повідомила сьогодні, 10 березня «Телевізійна служба новин» каналу «1+1». Більше подробиць – у його відеосюжеті.

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Євгенія Цвєтанська повідомила у ньому вчора, 10 березня:

«Українські військові на Луганщині використовують час перемир'я для того, щоб якомога ліпше підготуватися до можливого наступу ворога. Бійці укріплюють свої позиції та облаштовують побут.

На найближчій позиції до втраченого в січні 31-го блокпосту на Бахмутці вартують десантники 80-ої бригади та бійці 24-ої бригади. Ворог у кілометрі від них, фігури людей можна побачити неозброєним оком. У біноклі сторони уважно спостерігають одна за одною.

«Максимум, скільки нараховували – 140 чоловік», – розповів про чисельність позиції противника командир роти 24-ої бригади з позивним «Сармат».

Блокпост бойовиків у вигіднішій позиції – на узвишші. З нього краще видно розташування українських укріплень. Бійці кажуть, що в останні дні перед припиненням вогню обстріли були особливо прицільні та дошкульні.

Траплялися навіть прямі влучання в бліндажі. Тому схованки тепер зміцнюють якнайкраще.

А ще примудрилися облаштувати у своєму бліндажі стаціонарний телефон та навіть плазму – подарунок небайдужих. По телевізору тепер переважно дивляться футбольні матчі.

Однак зовсім розслаблятися ворог не дає. Часом бойовики нагадують про себе вогнем зі стрілецької зброї.

«Два дні тому стріляли з кулеметів короткими чергами. Кулі метрів 50 над головою летіли. Просто лякали», – розповів один із українських бійців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів