Сусіди побачили дим з-під даху будинку: власника встигли врятувати

12:31 16 березня 2023 р.

Фото до новини

У Сокалі через пожежу у власному будинку ледь не загинула людина з інвалідністю.

Про це інформує ДСНС Львівщини, пише Dailylviv.com.

15 березня о 13:50 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу в м. Сокаль на вул.Сірка, 19 Червоноградського району. Пожежа виникла на кухні в цегляному одноповерховому будинку, розміром 10×8 м.

До місця події було скеровано вогнеборців м. Сокаль та оперативну групу Червоноградського районного управління.

Як з’ясувалось, про пожежу повідомили сусіди, які побачили, що з-під даху будинку вибивається дим. Знаючи, що в будинку живе чоловік з інвалідністю, який майже сам не пересувається, небайдужі сусіди, до приїзду пожежних підрозділів допомогли власнику покинути небезпечну будівлю. Тож, на момент прибуття вогнеборців, чоловік 1965 року народження, перебував  у відносній безпеці на власному подвір’ї. Однак, врятований чоловік, внаслідок пожежі, отруївся продуктами горіння. Потерпілого в стані середнього ступеня важкості госпіталізовано в Сокальську центральну районну лікарню.

Пожежа швидко поширилась і будинок був заповнений токсичними продуктами горіння. Включившись у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору, рятувальники узялися до проведення робіт ліквідації займання. О 14:20 пожежу локалізовано та о 14:47 ліквідовано в складі ланки газодимозахисної служби. Вогнем знищено підвісну стелю на площі 12 кв.м, металопластикове вікно, дерев’яні двері, речі домашнього вжитку на площі 12 кв.м. Також вогнем пошкоджено дерев’яні двері. 

До ліквідації пожежі залучалось 6 осіб та 1 одиниця спецтехніки.

Обставини та причина виникнення займання встановлюється.

У Хирові шестикласниця врятувала сусідів, у будинку яких сталась пожежа

Пожежа в холодильнику: на Львівщині ледве не згорів житловий будинок

Загорілася мікрохвильовка: у Жовкві гасили пожежу в багатоквартирному будинку

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів