Суд скасував приєднання Малехівської тергромади до Великого Львова

14:55 5 квітня 2021 р.

Фото до новини

Окружний адміністративний суд Києва скасував розпорядження Кабінету міністрів про включення Малехівської тергромади до Львівської тергромади з центром у Львові.

Таке рішення суд прийняв 29 березня цього року у відповідь на позов Малехівської сільської ради Жовківського району Львівської області, пише Dailylviv.

Позовні вимоги малехівчани мотивували тим, що "під час розроблення, затвердження Перспективного плану і визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області, без згоди громади включено Малехівську територіальну громаду Жовківського району Львівської області до складу Львівської територіальної громади".

На думку Малехівської громади, це призвело до порушення їхніх прав, свобод та законних інтересів.

Суд погодився з тим, що під час прийняття згаданих рішень було порушено передбачену законом процедуру добровільного об’єднання громад.

Нагадаємо, що Львівськийо окружний адміністративний суд 25.травня 2020 заборонив Міністерству розвитку громад та територій вчиняти дії щодо проекту перспективного плану формування територій громад Львівської області в частині Малехівської сільської ради Жовківського району Львівської області.

Але на засіданні Кабінету Міністрів України 27 травня 2020 міністр Міністерства розвитку громад та територій України Чернишов Олексій Михайлович зазначив на необхідносты затвердження перспективного плану формування територій громад Львівської області та просив присутніх підтримати це питання.

Тому окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним та скасував розпорядження уряду від 27 травня 2020 року «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Львівської області» у частині включення Малехівської територіальної громади Жовківського району до Львівської територіальної громади.

Також суд визнав протиправним та скасував інше рішення уряду від 12 червня 2020 року «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Львівської області» у частині включення Малехова до Львівської ОТГ.

Суд також визнав протиправними дії Львівської ОДА, яка розробила перспективний план і подала його на затвердження Кабміну.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів