Стало відомо, де поселятимуть львів'ян, чиє житло знищили ранкові російські атаки

19:41 4 вересня 2024 р.

Фото до новини

Мешканцям, zrs втратили свої квартири внаслідок ворожої атаки, місто компенсовуватиме оренду житла/

У Львові розконсервовують модульне містечко на вул. Пулюя, щоб поселити людей, чиє житло знищили ранкові російські атаки. Також понад 20 готелів міста зголосились прийняти постраждалих від обстрілів.

«Прийнято рішення про розконсервування модульного містечка на вул. Пулюя. Ми готуємось поселяти людей. Оскільки там майже два роки ніхто не жив, то ми мусимо перевірити всі комунікації, запустити електропостачання, підготувати житлові модулі та кухню. Всього містечко вміщає 320 людей, але оскільки воно складається з житлових модулів, де є два двоярусних ліжка, то можемо селити сім’ями. Відтак ми готові прийняти 70 сімей», – розповів Володимир Головатий, директор Центру соціальної підтримки Львівської міської ради.

Розконсервування містечка розпочали ще вранці, підготували перші 20 модулів і поступово готують наступні. Тож вже готові заселяти людей.

Окрім цього, управління туризму звернулось до готелів Львова по допомогу з розселенням людей, які внаслідок атаки залишились без помешкань. Відтак понад 20 готелів міста зголосилися прийняти людей на перший час.

«Люди можуть залишитись на кілька днів у львівських готелях або хостелах, які зголосились прийняти людей, що залишились без житла, допоки ті не розв'яжуть побутові питання переїзду до родичів чи оренди помешкання. Ми співпрацюємо з районними адміністраціями щодо охочих поселитись у готелях. Поки люди знаходять для себе інші варіанти помешкань. Проте ми дуже вдячні готелям, які відгукнулись на наш заклик і погодились прийняти людей, які зараз цього потребують», – сказала Христина Лебедь, керівниця управління туризму Львівської міської ради.

Мешканцям, що втратили свої квартири внаслідок ворожої атаки, місто компенсовуватиме за оренду житла. Відповідне рішення сьогодні прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради. Йдеться про компенсації у сумі 10 тис. грн, 12 тис. грн та 15 тис. грн відповідно того, яке помешкання у них було зруйновано: 1-, 2- чи 3-кімнатні квартири.

Нагадаємо, сьогодні з п’ятої години ранку ворог здійснив комбіновану атаку по Львову ракетами та шахедами. Внаслідок атаки 154 будинки зазнали ушкоджень. Мешканців шести будинків доведеться відселити.

Загинуло 7 осіб, серед них є діти. Ще 64 мешканці потребували медичної допомоги, з них 8 дітей. Семеро пацієнтів у критичному стані.  

Руйнувань зазнали 5 навчальних закладів, 2 центри творчості, 2 медичні установи, храм ПЦУ св. Юрія Переможця, що на вул. Чернівецькій. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів