США відправить Україні HIMARS «з сюрпризом», — Washington Post

11:52 21 листопада 2023 р.

Фото до новини

Учора, 20 листопада, у Пентагоні анонсували черговий пакет військової допомоги Україні на суму у 100 млн доларів. У цьому пакеті значиться ще одна установка HIMARS.

Передача лише однієї американської реактивної установки М142 HIMARS може вказувати на те, що вона буде з унікальною модифікацією пускової установки. Не виключно, що її передають для застосування далекобійних ракет ATACMS або для ракет GLSDB на 150 км.

Йдеться про РСЗВ з ракетами дальнього радіуса дії, про які напередодні натякав Washington Post, пише DailyLviv.com. На цю деталь, зокрема, звернув увагу український журналіст Андрій Цаплієнко.

На його думку, у Департаменті оборони США підтвердили готовність відправити до Києва РСЗВ М142 HIMARS із "сюрпризом". Крім того, до нового пакета мають увійти протитанкові системи AT-4 і Javelin, артилерійські снаряди 105- та 155-мм калібру, ЗРК Stinger, протитанкові ракети TOW і понад 3 млн патронів до стрілецької зброї.

Нагадаємо, під час свого візиту до Києва очільник Пентагону Остін дав зрозуміти, що Вашингтон і далі допомагатиме Україні, навіть попри позицію республіканців у Конгресі.

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів