Сьогодні в церквах Львова збирають воїнам медикаменти, одяг, гроші й смаколики

10:55 14 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: foundation-la.com.ua

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, у неділю, 14 грудня, відбуваться основні заходи благодійної акції «Святий Миколай для військових».

У прес-службі міської ради повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову», що сьогодні, 14 грудня, відбуваться основні заходи благодійної акції «Святий Миколай для військових». У повідомленні також конкретизували:

«Це спільна ініціатива волонтерських та благодійних організацій, приурочена до дня Св. Миколая, з метою збору медикаментів, коштів, одягу, смаколиків та дитячих подарунків для військових. Основні заходи відбудуться у неділю, 14 грудня. 

8 грудня ця акція стартувала в трьох корпусах Українського Католицького Університету – там триває збір смаколиків. Основні заходи відбудуться 14 грудня.

Так, в неділю у Львові відбудеться збір смаколиків та подарунків від дітей для військових, які перебувають в зоні АТО. Збір проводитимуть діти катехитичних шкіл на своїх парохіях (храм Положення Пояса Пресвятої Богородиці, храм Пресвятого Серця Христового, храм Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці та інші).

Від 14.00 до 18.00 в приміщенні Будинку Офіцерів (вул. Театральна, 22) триватимуть майстер-класи для дітей військових із зони АТО з виготовлення різноманітних речей. Діти матимуть можливість привітати і підтримати своїх батьків, передати їм подарунки та зняти відео-привітання.

О 19.00 відбудеться благодійний концерт у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла. У програмі – духовні твори у виконанні молодіжних та дитячих хорів церкви та колективу «Modus Vivendi». 

Також в Архикатедральному Соборі Св. Юра, церкві Різдва Пресвятої Богородиці та Домініканському соборі будуть центри збору медикаментів, одягу, грошей та смаколиків для військових до дня Св. Миколая, які будуть відчинені з 09.00 до 18.00.

Координатор проекту «Святий Миколай для військових» Галина Василиця повідомила також:

«У рамках акції ми ставимо перед собою точкові завдання: виконати обов’язок стосовно ближнього, особливо того, хто воює за нас, та проявити свою громадянську позицію. Цього року львів’яни та гості міста мають прекрасну можливість побути «агентами» Святого Миколая і своїми щирими проявами підтримати хлопців.

Акція вже стартувала в УКУ, де з 8 до 12 грудня при вході до корпусів стоятимуть скриньки, куди люди можуть покласти різні смаколики. Ми просимо, щоб це було щось таке, що не псується і приготоване від себе власноруч. 

Найбільша акція припадає на 14 грудня і включає кілька заходів. На перший будуть закликані катехити і діти недільних шкіл, які вчитимуться дарувати.

Це відбуватиметься у вигляді міні-акції «Мандаринки від дитинки», де діти зможуть принести різні смаколики для військових. А у храмах, залучених до акції, перед літургіями діти збиратимуть смаколики.

Також з 14.00 до 18.00 у Будинку офіцерів проходитимуть майстер-класи для дітей, батьки яких загинули або перебувають у зоні АТО. На цей захід ми плануємо запросити 60 дітей. Діти також зможуть зняти для батьків відеозвернення і власноруч виготовити подарунки. 

Остання акція відбудеться в Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла о 19.00. Це буде благодійний концерт духовної музики, де виступатимуть колективи Гарнізонного храму та дитячий хор. Вхід буде вільний, але стоятимуть волонтери зі скриньками та мішками для солодощів. 

Крім того, протягом дня у трьох місцях у Львові з 9 до 18.00 відбуватиметься збір важливих речей для військових: медикаментів для аптечки, одягу. У нас є спеціальні списки, що будуть розміщені на нашому сайті та місцях збору.

Наразі усі зібрані речі та кошти ми плануємо передати у Щастя та Дебальцеве. Волонтери від’їжджатимуть 17 грудня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів