На вулиці Чайковського у Львові проведуть виїзну нараду щодо її забудови

12:28 25 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

17 травня має відбутися судове слухання стосовно скасування декларації на будівництво, виданої Державною архітектурно-будівельною інспекцією України.

«Сьогодні, 25 квітня, о 15:00 відбудеться виїзна нарада щодо будівництва на вулиці Чайковського, 31», – повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«На нараду запрошені представники правоохоронних органів та інспекції держархбудконтролю. Також 17 травня має відбутись судове слухання щодо скасування декларації на будівництво, виданої Державною архітектурно-будівельною інспекцією України. В юридичному управлінні ЛМР розповіли:

«27 серпня 2015 року були видані містобудівні умови та обмеження під реконструкцію з розширенням існуючих нежитлових приміщень на вулиці Чайковського, 31 за рахунок надбудови під адміністративний будинок із вбудованими приміщеннями соціально-культурного побуту. Але замість того, щоб почати реконструкцію – демонтувати дах і добудувати поверхи, вони його знесли і почали нове будівництво.

Також, як йдеться у листі управління охорони історичного середовища, лист-погодження з відповідним номером та датою, копію якого надали забудовники, управління видавало іншій юридичній особі  і на інший об’єкт. Оригіналу листа-забудовники не надають.

Будинок на вулиці Чайковського, 31 не є пам’яткою архітектури, але розміщений в історичному ареалі, тож забудовники отримали погодження на будівництво у міністерстві культури та отримали декларацію на будівництво у департаменті Державної архітектурно-будівельної інспекції України».

Як інформувала раніше начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, управління мало б погодити історико-містобудівне обґрунтування. «Однак забудовники до управління офіційно не зверталися. Натомість, є погодження з Києва. Як з’ясувалось згодом, під історико-містобудівним обгрунтуванням стоїть підроблений підпис начальника управління охорони історичного середовища», – зазначала Лілія Онищенко.

Як додали в юридичному управлінні ЛМР, є позов депутата міської ради, де Львівська міська рада виступає третьою особою на боці позивача, до департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Львівській області щодо визнання його дій протиправними та скасування декларації на будівництво. «Відкрите провадження і на 17 травня призначено слухання в Окружному адміністративному суді», – розповіли в юридичному управлінні ЛМР».

Як інформував «ЩЛ», на вулиці Чайковського у Львові зруйнували паркан забудови, натомість головний архітектор Юліан Чаплінський заявив: «Місто не буде відкликати містобудівні умови та обмеження щодо будівництва на розі вулиць Стефаника та Чайковського».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів