Сьогодні на Львівщині прийматимуть рішення про відкриття дитсадків

11:48 5 червня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 5 червня, обласна комісія з питань ТЕБ і НС розгляне можливість відкриття закладів дошкілля.

Львів, за словами керівниці міського управління освіти Зоряни Довганик готовий до цього.

«Ми готові. Йдеться лише про замовлення продуктів харчування, адже треба розуміти, скільки дітей прийде до закладу дошкільної освіти: був довгий карантин і, можливо, не всі вони зараз у Львові. Ми придбали засоби індивідуального захисту, дезінфектори, термометри тощо. Але без рішення обласної комісії не можемо прийняти рішення на місцевому рівні», — розповіла Зоряна Довганик.

Вона відзначила, що якщо погодні умови дозволятимуть, то більшу частину дня діти в садочку проводитимуть на свіжому повітрі, а не в приміщенні.

Також Зоряна Довганик акцентувала на роботі приватних дитячих садочків. Вона зазначила, що місто співпрацює лише з тими закладами дошкілля, які працюють офіційно та мають ліцензію. Тож батьки, перш ніж віддавати дитину в приватний садочок, повинні поцікавитись наявністю в адміністрації офіційних документів на роботу.

«Приватні дитячі садочки, які мають ліцензію та працюють офіційно, усі свої дії узгоджують із управлінням освіти. Але, на жаль, є й дуже багато закладів дошкілля, які не мають ліцензій. Звісно, на такі садочки ми не маємо впливу та не співпрацюємо з ними. А іноді навіть не знаємо, де вони і хто туди водить дітей. Дізнаємось, коли стається щось недобре. Батьки в першу чергу повинні поцікавитись наявністю в закладу офіційних документів, зокрема — ліцензії департаменту освіти та науки ЛОДА», — зазначила вона.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів