Сьогодні – День пам'яті жертв ДТП. Водіїв просять ушанувати їх світлом фар

10:40 17 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: intv.ua

Мета цієї акції – привернення уваги до жахливих масштабах смертності й травм на дорогах.

Як інформує прес-служба обласного Департаменту ДАІ МВС України, сьогодні, 17 листопада, всіх водіїв просять включити в День пам'яті жертв ДТП ближнє світло фар на транспортних засобах, щоб ушанувати таким чином пам'ять загиблих у ДТП. Метою цієї акції є привернення уваги до жахливих масштабах смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім’ям, які зазнали тяжку втрату.

ДАІ запевняє, що проведення цієї акції сприяє створенню комплексної суспільної підтримки зміни свідомості учасників дорожнього руху в частині підвищення взаємоповаги, водійської культури, розуміння необхідності безумовного дотримання Правил безпеки на дорозі. Окрім цього, сьогодні, 17 листопада, в Україні пройдуть поминальні молебні за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах. 

Ушановувати пам'ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace», який відзначає цей день з 1993 року. А в 1998-му День пам'яті вийшов за межі Європи і з'явився на інших континентах.

Своєю чергою, 2005 року Генеральна Асамблея ООН закликала у своїй Резолюції все світове співтовариство визнати Всесвітній день пам'яті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада. Таке рішення було зумовлене занепокоєнням урядів і міжнародних співтовариств щорічним зростанням у світі кількості дорожньо-транспортних пригод. Адже, щороку в світі в ДТП гинуть більш ніж 1 млн. 200 тисяч людей, а приблизно 50 мільйонів отримують травми. 

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я попереджають: якщо не вжити термінових заходів, то до 2020 року аварії на дорогах стануть однією з головних причин смертності в світі.

Як повідомляв «ЩЛ», упродовж січня-серпня 2013 року в дорожньо-транспортних пригодах на Львівщині постраждала 521 особа, з яких 141 (27,1%) – загинула.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів