Смугу громадського транспорту на вул. Липинського ліквідовано

23:43 14 травня 2020 р.

Фото до новини

Міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення зупинити функціонування окремої смуги для громадського транспорту на вул. Липинського.

Як пояснила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, рішення зумовлене ускладненням проїзду приватного транспорту, зокрема — через ремонт вул. Богдана Хмельницького.

Проте, за її словами, смуги для громадського транспорту у Львові облаштовуватимуть і надалі, позаяк це дозволяє вдвічі пришвидшити рух автобусів і забезпечити перевезення більшої кількості пасажирів.

«Міська комісія з безпеки дорожнього руху погодила зупинити п. 20 рішення комісії від 29 травня 2020 року, яке стосувалося облаштування смуги громадського транспорту на вул. Липинського. Зупинення функціонування цієї смуги зумовлене складною ситуацією з проїздом приватного транспорту по вул. Липинського, особливо — після початку ремонтних робіт на вул. Богдана Хмельницького.

Отож, сьогодні ми зупинили дію рішення, і дали доручення Шевченківській РА демонтувати дорожні знаки, а до 18 травня — ліквідувати розмітку смуги", — повідомила Ірина Маруняк.

За її словами, загалом у Львові облаштовано смуги для громадського транспорту на 13 вулицях, протяжністю 19,5 км. Ці смуги дозволяють вдвічі пришвидшити курсування автобусів та електротранспорту, а також перевозити більшу кількість пасажирів.

«Облаштування смуг для громадського транспорту — це зручність для пасажирів і можливість перевозити більшу кількість людей. Тому, коли проводиться ремонт чи реконструкція вулиці, передбачається облаштування там окремих смуг громадського транспорту. Так на вул. Шевченка буде така смуга, плануємо облаштувати її й на вул. Богдана Хмельницького.

Пріоритетом у Львові є громадський транспорт. До прикладу, один великий автобус, трамвай чи тролейбус перевозить сотню людей, а щоб перевезти таку ж кількість людей приватним транспортом, треба десятки машин. Тому ми закуповуємо нові автобуси, трамваї і тролейбуси. Мешканці Львова зараз більше користуються громадським транспортом і є довіра до його роботи. Також є позитивні відгуки пасажирів щодо облаштування окремих смуг для проїзду", — додала Ірина Маруняк.

Додамо, громадський транспорт у Львові може поїхати 22 травня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів