Сміття зі Львова вивозять до райцентрів

12:40 7 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Депутат Новороздільської міськради Анатолій Шалаєв попередив: «Не хочемо бути вигрібною ямою».

Сільрада Великих Грибовичів проголосувала за закриття тамтешнього смітника. Звалище було єдине, де скидали непотріб зі Львова. Тепер його везуть до райцентрів області. Місцеві жителі обіцяють перекривати дороги.

60-річна Дарія Юнко з райцентру Рава-Руська на Львівщині запевнила: «Якщо нам львівське сміття повезуть, люди перекриють дорогу на Польщу. Своїх відходів вистачає».

Натомість депутат Новороздільської міськради Анатолій Шалаєв повідомив: «Чотири роки тому Андрій Садовий казав, що місто Новий Розділ має бути замість Грибовичів. Боїмося, слова справдяться. Не хочемо бути вигрібною ямою». 

Руслан Гречаник із департаменту екології та природних ресурсів Львівщини заспокоює: «До міст області непотріб вивозитимуть лише кілька тижнів. Обласна влада пішла назустріч місту. Тому нині область приймає сміття. Але постійно так не триватиме».

Сміття зі Львова забирають п'ять компаній. Вони та обласна влада не розголошують, куди везуть непотріб. Хочуть уникнути протестів. У регіоні є 21 сміттєзвалище.

Про це повідомили сьогодні, 7 червня, в київському часописі «Газета по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів