«Сміттєзвалища на території очисних споруд не буде», – «Львівводоканал» (відео)

16:36 6 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Остаточного рішення щодо транспортування сміття за межі області ще не прийнято.

«Як наголосив сьогодні, 6 червня, керівник ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський, сміттєзвалища на території очисних споруд на вулиці Пласовій, не буде. Там тільки може бути облаштовано, за необхідності, тимчасовий майданчик для перевантаження сміття у великогабаритну техніку для вивезення його за межі області», – повідомили сьогодні, 6 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували:

«На сьогодні остаточного рішення щодо транспортування сміття за межі області ще не прийнято і, відповідно, побутові відходи на території очисних споруд ще не перевантажують. Валентин Вольський зазначив: «На очисних спорудах ми робимо площадку для майбутньої їх реконструкції. А сьогодні на комісії ТБНС було прийнято рішення, що, якщо виникне необхідність перезавантаження  сміття з малих машин у великогабаритні, тимчасово використати цю площадку. Чи використовуватиметься вона точно, чи ні – поки не відомо. Сміттєзвалища там не буде. Можливо, лише перевантаження сміття у великогабаритну техніку».

Як додала голова Галицької районної адміністрації й заступник голови комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірина Маруняк, проект перевантаження сміття на території очисних споруд буде погоджений з екологічною інспекцією. «На сьогодні виготовляється проект, він буде погоджений з екологічною інспекцією і тільки після цього, у випадку необхідності, буде перевантаження сміття», – наголосила Ірина Маруняк.

Нагадаємо, сьогодні, 6 червня, відбулось засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де розглянули варіант можливого вивезення сміття зі Львова у сусідні області. Тимчасовий майданчик для перевантаження побутових відходів у великогабаритну техніку вирішено облаштувати на території очисних споруд.

Також на комісії було прийнято рішення виділити кошти з бюджету міста на охорону полігону у Грибовичах та для перевізників як компенсацію за додаткові витрати на вивезення сміття».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів