Смарт-мобілізація. 2 кліки - і ти вже в ЗСУ

12:11 5 квітня 2024 р.

Фото до новини

Смарт-мобілізація в Україні стане наступним етапом після цифровізації вручення повісток військовозобов’язаним.

Подати заявку на мобілізацію можна буде у два кліки, заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв'ю АрміяInform, пише DailyLviv.com.

«Наступний етап – це можливість у два кліки подати заявку на мобілізацію: «Я хочу стати оператором дронів», «Я хочу стати артилеристом» тощо», – розповіла вона.

Читайте також: В Україні запроваджують «cмарт-мобілізацію». Що зміниться для військовозобов'язаних

Заступниця голови Міноборони повідомила, що важливим є саме рекрутинговий підхід. За її словами, коли людина буде розуміти весь свій маршрут у війську і зможе його контролювати шляхом власного вибору, «питання щодо електронних повісток відпаде само по собі».

«Я вважаю, що людина має мати можливість мобілізуватися або підписати контракт саме до такого командира, якому він чи вона довіряє. Це – цільовий рекрутинг. Цивільна аналогія: коли після випуску з вишу за кращих студентів борються працедавці», – додала вона.

Черногоренко зазначила, що ЗСУ наразі – це найбільший працедавець у країні і він може боротися за найкращих людей із цивільного життя. В результаті, прогнозує заступниця міністра оборони, «ми станемо ще швидшими і ще технологічнішими».

До слова, заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко заявила, що електронний кабінет буде створено для кожного військовозобов'язаного, але громадяни самі будуть вирішувати, користуватися цією функцією чи ні.

Нагадаємо, З 18 років можна обрати час проходження базової військової служби. Законопроєкт з мобілізації готовий на 82%.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів