Складна ситуація на фронті - Генштаб ЗСУ

08:39 27 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Супротивник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиці: 174 бойових зіткнень за добу.

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 8:00 27.19.2024, пише DailyLviv.com.

Ситуація на фронті залишається складною. Супротивник, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції. Українські захисники стійко стримують натиск окупантів і завдають ворогу відчутних втрат.

Загалом, упродовж минулої доби зафіксовано 174 бойових зіткнень..

За уточненою інформацією, вчора агресор завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах одного ракетного удару зі застосуванням однієї ракети, а також 77 авіаударів, зокрема, скинув 124 КАБ. Крім цього, здійснив понад 4800 обстрілів, з них 208 - з реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження близько 1600 дронів-камікадзе. 

За минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два ворожі командно-спостережні пункти, шість районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один засіб ППО та дві гармати противника.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці та активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1440 осіб. Також українські воїни знешкодили 4 танки, 23 бойові броньовані машини, 39 артилерійських систем, 73 БпЛА оперативно-тактичного рівня,  100 автомобілів та одиницю спеціальної техніки. 

Триває операція в Курській області. Авіація росіян продовжує бомбардувати свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 30 авіударів 45 КАБами по власній території.

Командування Повітряних Сил повідомило, що у ніч на 27 жовтня 2024 року (з 21.00 26 жовтня) російський агресор атакував Україну 80-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу. Підтверджено збиття 41 ворожого БпЛА у 10 областях України.

Начальник Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що 215 БпЛА різної модифікації атакували вісім населених пунктів Запорізької області.

Нічна повітряна тривога в Києві тривала майже 3,5 години.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів