Швидка у Львові вдарила бампером жінку на пішохідному переході (відео)

15:22 8 грудня 2020 р.

Фото до новини

8 грудня у Львові на перехресті вулиць Миколайчука -Липинського автомобіль "швидкої" допомоги ледь не збив жінку, яка пішохідним переходом йшла через автомагістраль.

Про це у Фейсбуці повідомив Любомир Кравчук.

Він розмістив відео з реєстратора автомобіля, з якого видно, як крета "швидкої" з увімкненими проблисковими маячками під час повороту вдаряє бампером жінку на пішохідному переході.

Зі слів Любомира Кравчука, карета "швидкої" допомоги не увімкнула звуковий сигнал. Жінка переходила дорогу на зелене світло світлофора.

Згідно зі Законом України від 05.07.2012 № 5081-VI "Про екстрену медичну допомогу" (стаття 16, п.4-в), водії, пішоходи, велосипедисти та керманичі інших транспортних засобів зобов'язані не створювати перешкод для проїзду спеціалізованого санітарного транспорту бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги, який рухається з включеними проблисковим маячком та спеціальним звуковим сигналом.

Як розповіла у коментарі 032.ua речниця Патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій, згідно з Правилами дорожнього руху (пункт 4.13), у разі наближення транспортного засобу з увімкненим проблисковим маячком червоного та (або) синього кольору і (або) спеціальним звуковим сигналом, пішоходи повинні утриматися від переходу проїзної частини або негайно залишити її. А пункт 4.14 ПДР забороняє пішоходам виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху та раптово виходити, вибігати на проїзну частину, у тому числі на пішохідний перехід.

Трамвай наїхав на жінку у Львові - уточнення від департаменту ЛОДА

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів