Штампів у паспортах не буде. Польща змінить правила в’їзду та виїзду для іноземців

09:02 10 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Правила системи в’їзду і виїзду поширюються на всіх громадян третіх країн, які мають право на короткострокове перебування (тобто до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду).

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Уряд Польщі ухвалив проєкт закону про долучення Республіки Польща в системі в’їзду/виїзду (EES), розроблений МВСіА. Документ адаптує польське законодавство до норм Європейського Союзу щодо в’їзду і виїзду громадян третіх країн, які перетинають зовнішні кордони держав-членів Шенгенської зони.

Метою запровадження системи в’їзду і виїзду (EES) є передусім підвищення безпеки громадян ЄС, а також автоматизація прикордонних перевірок та скорочення часу на проходження прикордонного контролю.

Правила системи в’їзду і виїзду поширюються на всіх громадян третіх країн, які мають право на короткострокове перебування (тобто до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду). Правила однакові для всіх іноземців з-поза меж ЄС: як та тих, хто перетинає кордон в межах візового режиму, так і на тих, хто має безвіз для короткострокових поїздок в ЄС.

Систему EES запроваджують для внесення даних про в’їзд і виїзд громадян третіх країн, які перетинають зовнішні кордони держав-членів. У базі також зберігатиметься інформація про відмову у в’їзді громадянам третіх країн.

Система самостійно розраховуватиме термін дозволеного перебування іноземця на території Шенгенської зони.

Ще однією важливою зміною буде відсутність штампів прикордонників при перетині кордону.

Дані з EES будуть доступні таким державним установам та уповноваженим особам:

суди,

прокуратура,

воєводи,

прикордонна служба,

Начальник відділу у справах іноземців,

поліція,

Національна податкова адміністрація.

Нова система також призначена для більш ефективного управління зовнішніми кордонами та перевірки дотримання правил громадянами третіх країн.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів