Щоб не допустити взимку гуманітарної катастрофи в Україні, треба вирішити шість завдань - єврокомісар

21:51 18 серпня 2024 р.

Фото до новини

Міжнародна спільнота може і повинна допомогти.

Про це для Financial Times розповіла єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон, інформує DailyLviv.com.

Україна втратила половину енергопотужностей: Євросоюз прогнозує нам найскладнішу зиму, — сказала єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон.

На сьогоднішній день Росія знищила або захопила близько 9 ГВт виробництва електроенергії в Україні. Це половина електроенергії, якої потребує Україна взимку, і еквівалентно піковому споживанню електроенергії в Португалії, країні з населенням понад 10 мільйонів. 

Кадрі Сімсон назвала кроки, які має зробити міжнародна спільнота, щоб не допустити гуманітарної катастрофи в Україні. 

"Я закликаю до дій у шести сферах. перше. де це можливо, пошкоджені об’єкти виробництва електроенергії та тепла повинні бути відремонтовані та повторно активовані. По-друге, в Україну необхідно перенести якомога більшу кількість малих децентралізованих генераторів, які можуть швидко запрацювати. По-третє, сонячні фотоелектричні системи на дахах повинні бути розгорнуті якомога швидше, щоб забезпечити енергією лікарні, школи, громадські та житлові будинки. Децентралізоване виробництво електроенергії менше піддається російському нападу. По-четверте, максимальний обсяг електроенергії, який можна експортувати в Україну з інших країн Європи, слід поступово збільшувати. По-п’яте, необхідно розширити пропускну спроможність з’єднання на кордонах. І, нарешті, необхідно посилити пасивний захист енергетичної інфраструктури та ППО навколо критично важливих об’єктів». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів