Сервісні центри МВС видаватимуть перше посвідчення водія на два роки

17:24 27 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: mvs.gov.ua

Позбавленим першого посвідчення водія не повертатимуть його.

У прес-службі міністерства внутрішніх справ України розповіли сьогодні, 27 листопада: «Відтепер перше посвідчення водія у сервісних центрах МВС видаватиметься на два роки з правом обміну на постійне в разі, якщо впродовж двох років з дня його видачі не було трьох і більше адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень було не більше двох – громадянин обмінює на постійне посвідчення водія».

«У разі, якщо такі порушення були – громадянин обмінює на постійне посвідчення водія, після складання практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС. Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається», – поінформували також у МВС.

«Поновлення права керування транспортними засобами здійснюється після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на два роки. Обмеженим правом керування транспортними засобами для водіїв-початківців є заборона перевищувати швидкість 70 кілометрів за годину. Детально про внесені зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, затвердженого постановою Кабінету міністрів України №885 від 10 листопада 2017 року за посиланням», – повідомили також у прес-службі міністерства внутрішніх справ України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів