Сенатор прогнозує вражаючу демонстрацію сили з боку українців під час контрнаступу

10:15 31 травня 2023 р.

Фото до новини

Росіян чекає «грубе пробудження», коли розпочнеться український контрнаступ, сказав сенатор Ліндсі Грем після поїздки до Києва у минулі вихідні.

Про це інформує Politico, пише Dailylviv.com.

«Найближчими днями ви побачите досить вражаючу демонстрацію сили з боку українців», - сказав американський сенатор Ліндсі Грем.

У понеділок Зеленський заявив, що «прийнято рішення» про те, коли почнеться переміщення військ.

Грем, якого Росія хоче заарештувати за його підтримку України, не розголошує жодних деталей щодо кампанії чи її часу. Але він сказав, що «формувальні операції» — тобто удари, які розтягують російську оборону, вже почалися, а це означає, що сам контрнаступ, ймовірно, розпочнеться порівняно скоро.

"Все, що зараз відбувається, є передвісником контратаки, необхідною передумовою", - сказав сенатор Ліндсі Грем.

На запитання, чи вважає він, що Україна зможе витіснити Росію до кінця року, Грем не відповів «так». Він сказав, що першочерговим завданням має бути «повернення деяких стратегічних місць».

Візит до української столиці став третім для Грема з початку війни. 

Сенатор повідомив, що Зеленський вдячний за всю ту зброю і технології, які Сполучені Штати надали Україні. Республіканець, однак, постійно закликав адміністрацію Байдена надіслати більше, а саме армійську тактичну ракетну систему великої дальності. Ґрем вважає, що США можуть виготовити достатньо ATACMS на заміну після того, як вони будуть доставлені в Україну, навіть якщо Пентагон побоюється, що у нього їх немає.

Сенатор повідомив, що сказав Зеленському: «Я зроблю все, що в моїх силах, щоб у вас був надійний пакет зброї та технологій для завершення роботи».

Україна готова до контрнаступу: рішення про дату та місце початку ухвалить Генштаб, - Резніков

Контрнаступ української армії може розпочатися вже цього літа

10, 30, 100, 200 км: очікування від контрнаступу переоцінені, - Резніков

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів