Селяни блокували трасу «Львів-Мукачево»

09:40 13 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: kurs.if.ua

Жителі села Микуличині неподалік міста Яремче на Івано-Франківщині протестували, частково перекриваючи автотрасу «Мукачево-Львів».

Про це повідомило видання «Курс». За його інформацією, причина протесту – Микуличин не включили до перспективного плану формування території Івано-Франківської області як окрему ОТГ. Відтак,, як зазначається в повідомленні, напередодні, 11 січня, у Микуличині розпочалася попереджувальна акція протесту – часткове перекриття автотраси H-09 «Мукачево-Львів».

Близько 60 людей безперервно ходили по переходу. Громадський порядок забезпечувала поліція. Акція тривала до 15-ї години. Її учасники повідомили, що готові продовжувати, якщо влада їх не почує.

У неділю, 12 січня, громада села продовжила протестувати. «Так само, як і вчора, частково перекриває національну автотрасу. Люди впродовж 10 хвилин ходили по переходу, а 10 впродовж хвилин – пропускали машини», – зазначається в повідомленні.

До блокування долучилися понад 200 людей. За ситуацією на дорозі стежили 10 працівників поліції. Але ніхто з представників обласної влади на зв’язок з громадою не вийшов.

У відкритому листі до голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля жителі Микуличина попередили, що готові повністю заблокувати автотрасу у випадку, якщо влада буде ігнорувати їхні вимоги. Люди просять 16 січня провести засідання міжвідомчої регіональної групи з підготовки пропозицій адміністративно-територіального устрою районів, на яке винести питання включення села в перспективний план як окремої Микуличинської ОТГ.

Як інформував «ЩЛ», 17 грудня частково перекрили рух на пішохідному переході в селі Малі Підліски в Жовківському районі Львівщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів