Секті Догнала заборонили акції у Львові і поскаржилися в СБУ

12:38 27 листопада 2013 р.

Фото до новини

Сьогодні на позачерговому засіданні виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове впорядкування проведення масових заходів у центральній частині міста Львова», яким заборонив проведення будь-яких заходів, так званим «догналівцям», інформує прес-служба ЛМР.

Цим рішенням обмежено «право на проведення релігійних та будь-яких інших масових заходів (у тому числі демонстрацій, зборів, парадів, релігійних церемоній, богослужінь, вуличних походів, пікетувань) через заборону проведення таких заходів особами та/або групами осіб (у тому числі громадськими організаціями), що вважають себе вірними Української правовірної греко-католицької Церкви, у центральній частині м. Львова – на території історичної забудови, внесеної до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка обмежена вул. Торговою, просп. Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицькою, пл. Соборною, пл. Митною, вул. Личаківською, вул. Короленка, вул. Лисенка, вул. Гуцульською, вул. Кривоноса, вул. Довбуша, вул. Опришківською, вул. Замковою, вул. Остряниці, вул. Жовківською, вул. Заводською, вул. Замарстинівською, вул. Гайдамацькою, вул. Б. Хмельницького, пл. Князя Ярослава Осмомисла, вул. Торговою».

«Мова йде не тільки про заборону проведення заходів релігійного характеру, але і про всі інші заходи, організовані власне представниками так званої секти Догнала винятково, тобто особами та групами осіб, які вважають себе вірними Української правовірної греко-католицької церкви. Власне будь-яких їхніх масових  заходів на території центральної частини міста взагалі. Оскільки ми маємо вже задокументовані факти того, що ці особи постійно зловживають своїми правами на проведення масових заходів. В нас в тому числі були такі дуже специфічного характеру заявки на проведення флеш-мобів, роз’яснювальної роботи. Тобто постійно надходять заявки, а згідно з Кодексом про адміністративне судочинство, суд не розглядає заяви і позови подані в день проведення масових заходів. А станом на сьогодні це є безперервний процес – буквально щогодини до нас надходять заявки.

Зазначу, що згідно з Законом «Про місцеве самоврядування», рішення, які приймаються органами місцевого самоврядування, які є ніким не скасовані, є обов’язковими до виконання на території адміністративної одиниці. Але також ми будемо обов’язково подавати до суду», - прокоментувала начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

«Учора правоохоронці мали дуже неспокійний день. Тому це рішення є дуже на часі. Ці особи грубо порушують чинне законодавство України, вони створювали конфліктні ситуації. Вчора було виявлено, що серед них було чимало іноземців, які взагалі не мали права перебувати на території нашої держави. Тому пропоную звернутись до Міграційної служби України негайно вжити заходів для забезпечення порядку, тому що не можуть невідомі особи приїжджати до нашої держави і організовувати провокації. А це були явні провокації, щоб спровокувати ситуацію. І тільки завдяки фаховості правоохоронців, особисто тим займався керівник міської міліції, вчора вдалось врегулювати ситуацію і не було надзвичайної ситуації.
Також, враховуючи рішення виконкому, сьогодні слід негайно звертатись до суду і врегульовувати ситуацію, бо ці особи подають пачками заяви, вказують адреси і телефони, за якими ніколи нікого немає. А це є грубе ігнорування норм чинного законодавства та створення небезпечних ситуацій», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Водночас члени виконкому внесли пропозицію, яка була підтримана, разом з Міграційною службою України звернутись також до СБУ, щоб їхні фахівці звернули увагу на цю ситуацію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів