Сейм Польщі ухвалив резолюцію про запровадження санкцій на агропродукцію з РФ і Білорусі

11:13 8 березня 2024 р.

Фото до новини

У резолюції польський Сейм вказує, що імпорт сільськогосподарської продукції з росії та Республіки Білорусь продовжує приносити величезні доходи виробникам, торговцям і бюджетам цих країн.

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Сейм Республіки Польща прийняв резолюцію про введення санкцій у зв'язку з імпортом російських і білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу. Нижча палата парламенту Польщі закликає Єврокомісію запровадити санкції на імпорт російського та білоруського продовольства та сільськогосподарської продукції до Євросоюзу. У резолюції польський Сейм вказує на те, що імпорт сільськогосподарської продукції з росії та Республіки Білорусь продовжує приносити величезні доходи виробникам, торговцям і бюджетам цих країн.

За словами кореспондента Польського радіо Томаша Зєлєнкєвича, «за» проголосував 441 депутат, ще двоє утрималися від голосування. Проєкт постанови підготувала Президія Сейму.

Читайте також: Росія завалила Польщу огірками. Реакція фермерів

Презентуючи позицію «Громадянської коаліції», депутатка Марта Вцісло зазначила, що Польща повинна переконувати всю європейську спільноту протистояти режимам і бути солідарною з Україною, однак, не коштом аграріїв.

«Резолюція відповідає потребам польських та європейських фермерів, є голосом польського парламенту, а водночас посилює позицію польського уряду у переговорах з Європейським Союзом. Документ закликає Євросоюз повернутися до правил, які діяли в торгівлі з Україною та іншими країнами з-поза Спільноти до початку (повномасштабної, – ред.) війни, що відповідає основним вимогам польських фермерів», — повідомила політикиня.

Читайте також: Варшава закличе Єврокомісію заблокувати імпорт до ЄС агропродукції з РФ та Білорусі

Вітольд Туманович із «Конфедерації», зі свого боку, заявив про підтримку резолюції, але, на його думку, конкретних дій має вжити уряд.

«Це наш моральний обов'язок – припинити торгівлю, яка може прямо чи опосередковано сприяти зміцненню спроможності росії та Білорусі, яка її підтримує, продовжувати війну з Україною. Тим більше, що російський імпорт може містити зерно, вкрадене з окупованих територій України», — наголошується в документі.

Читайте також: Справжня проблема для аграріїв ЄС - відсутність ембарго на російські продукти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів