СБУ закликає львів’ян повідомляти про польоти дронів

18:00 29 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: staradm.gov.ua

В управлінні Служби безпеки України у Львівській області закликають терміново повідомляти до відділів національної поліції (служба «102») про виявлення підозрілих осіб, груп, які запускають літальні апарати, а також місць їх зльоту й посадки в оточенні терористично-уразливих об’єктів міста.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю, 29 березня: «Несанкціоновані польоти дистанційно керованих літальних апаратів над військовими об’єктами і об’єктами життєзабезпечення мЛьвова загрожують безпеці України. Враховуючи загострення суспільно-політичної ситуації в Україні на сьогоднішній день, управління Служби безпеки України у Львівській області інформує, що черговими службами військових частин – Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади КВДВ ЗСУ, Львівського прикордонного загону –фіксуються несанкціоновані польоти малих літальних апаратів у темну пору доби, за ознаками сигнальних вогнів, над територіями підрозділів, в тому числі й місцями зберігання військових засобів ураження та пально-мастильних матеріалів».

«У результаті виконання комплексу контррозвідувальних заходів, встановлено окремих власників дистанційно керованих малих літальних апаратів, які в рамках виконання комерційних замовлень, здійснюють прольоти над військовими частинами, в тому числі – над іншими терористично-уразливими об’єктами критичної інфраструктури міста. Свої дії із керівництвом об’єктів вони не узгоджують. Запуски дронів з відеокамерами проводяться і підлітками в якості розваг, причому, зняті ними відеоролики з прольотом над військовими формуваннями викладаються у соціальних мережах. Разом з тим, враховуючи відсутність правового покарання за порушення встановленого порядку використання повітряного простору, фізичні та юридичні особи ігнорують обумовлені вимоги щодо використання БПЛА/МЛА», — повідомляють в управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

«Відтак, щоб своєчасно реагувати на потенційні терористичні загрози та можливі розвідувально-диверсійні дії на такого роду об’єктах, усіх містян закликають терміново повідомляти до відділів національної поліції (служба «102») про виявлення підозрілих осіб, груп, які запускають такі літальні апарати, а також місць їх зльоту й посадки в оточенні терористично-уразливих об’єктів міста», – поінформували також у ЛМР.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів