Міський голова Львова скаржиться, що «групи людей» перешкоджають вивозу відходів (+відео)

12:20 7 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

Андрій Садовий припускає: «Ми можемо опинитися в ситуації, коли ми не зможемо вивозити сміття з мільйонного міста, це дуже велика біда».

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив сьогодні, 7 червня, в ефірі «Телеканалу «112 Україна»: 

«Більше тижня тому, як говорять фахівці, у результаті підпалу, відбулося зміщення на нашому полігоні, куди ми вивозили відходи зі Львова та великої частини області. Загинули три людини, ще одного шукають. І на сьогоднішній день є загроза нового обвалу.

Я б дуже хотів, щоб держава не стояло осторонь, а було в активному процесі з ліквідації цієї великої біди. Сьогодні ми вивозимо зі Львова побутові відходи на інші полігони на території Львівської області, але останній тиждень групи людей починають хвилювати місцеві громади не допускати вивезення відходів зі Львова. І це має системний характер...

Я не бачу ніякої підтримки з боку державних органів влади. Міська рада не має під собою ні правоохоронних органів, ні державних, екологічних, санітарних експертів. Ми можемо опинитися в ситуації, коли ми не зможемо вивозити сміття з мільйонного міста, це дуже велика біда.

Ситуація у Львові використовується для дестабілізації. Кому потрібні сьогодні проблеми на Заході України? Можливо, хтось спеціально хоче зробити таку велику біду? Тому я б'ю на сполох. Я хочу бути почутим».

За словами Садового, вчора вночі у нього була розмова з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом і він озвучив йому свою проблему. Міський голова Львова повідомив також: «Він пообіцяв максимально подумати, чим можуть допомогти. Я хочу поспілкуватися з президентом. Поки чекаю можливості розмови з ним, детально сам його проінформую. Також на сесії місцевої ради депутати гостро підняли це питання. Не можна стояти на узбіччі, це дуже серйозна проблема».

Про це повідомили сьогодні, 7 червня, на «Телеканалі «112 Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів